Howtel Kanina

Na vroč poletni dan smo obiskali Kanina Spa Howtel in Boutique oziroma zakonca Walterja in Meto Zakrajšek. Pred osmimi leti sta svojo dejavnost začela z odprtjem spletne trgovine, takrat pa je njuno življenje začelo postajati vse bolj »pasje« in zdaj lahko vam in vašim ljubljenčkom ponudita še dosti več. 

Kako dolgo se že ukvarjata s storitvami, povezanimi s psi? Kaj ponujata svojim strankam? 

Walter: Najprej sva pred osmimi leti odprla spletno trgovino, v kateri ponujava opremo, opremo za nego ter prehranske dodatke. Nato je Meta prvič odšla na izobraževanje v ZDA, k znanim vzrediteljem airedalskih terierjev, in tako sva pred nekako štirimi ali petimi leti ponudbi dodala še salon za negovanje psov. Sam sem vmes opravil tudi licenco za inštruktorja šolanja psov, hotel pa je svoja vrata odprl letos.

Bom dala prednost dami – Meta, imate airedalske terierje, registrirano imate tudi psarno Must be Magic. Ali frizirate samo terierje ali v salon sprejmete tudi druge pasme?

Meta: Izpopolnjevala sem se pri eni najboljših ameriških vzrediteljic airedalcev, gospe Susan Rodgers, ki je tudi moja mentorica. Terierji zavzemajo posebno mesto pri meni, tako da mi je delo s to pasemsko skupino nekako najljubše. So pa v našem salonu dobrodošli vsi psi, ne glede na pasmo, negujemo torej tudi vse druge. Poleg same nege dlake poskrbim tudi za krajšanje krempljev, čiščenje zob in ušes.

Howtelu ponujate tako dnevno varstvo kot večdnevno bivanje. Kakšne so formalnosti v zvezi s tem? Koliko psov lahko sprejmete in ali sprejemate tudi druge živali? 

Walter: Prostor v hotelu je vsekakor treba rezervirati vnaprej, hkrati namreč sprejmemo največ šest psov. Sprejemamo samo pse, ker jih dobro razumemo. Uvajanje ni potrebno, stranka torej svojega ljubljenca pripelje in nam ga preda v oskrbo. Ob prvem obisku preverimo potni list psa, zabeležimo si številko čipa, podatke o lastniku in podatke o osebnem veterinarju pripeljanega psa. V primeru, da bi psa morali veterinarsko oskrbeti, ga najraje peljemo na počitnicah pri nas nekaj domačega. Če je k njegovemu veterinarju, ki ga že pozna, sicer pa imamo v neposredni bližini kliniko. Priporočamo, da skrbniki s seboj pripeljejo kakšno igračo ali ležišče svojega psa, da ima pes alergik, ima lahko s seboj svojo hrano, sicer ga lahko hranimo tudi z našo. Največkrat se lastniki odločijo za BARF.

 

Celoten pogovor si preberite v tiskani izdaji revije Moj pes (poletna številka, letnik 2015) ali na strani 16.