TRGOVINA ALER

Obiskali smo podjetje Aler, ki ima eno najdaljših tradicij za prodajo hrane in opreme za hišne ljubljence. Vse se je začelo v 80. letih prejšnjega stoletja, ko sta se oče Ernest in sin Aleš začela ukvarjati z vzrejo nemških ovčarjev. Svet psov ju je tako pritegnil, da sta si želela tudi poklicno pot preplesti s psi, odločila sta se za uvoz in prodajo visoko kakovostne hrane. Podjetje Aler sta ustanovila leta 1991.

 

ALER LOGOaler2

Gre torej za družinsko podjetje, ki sta ga ustanovila oče Ernest in sin Aleš. Kdo pa stoji za podjetjem danes?
Podjetje je še vedno družinsko. Glavni za krmilom je Aleš, seveda ob pomoči žene in treh otrok. Če pridete k nam v trgovino, gotovo srečate vsaj koga od nas.

Danes se pogovarjamo v vaši trgovini v centru BTC, v dvorani A. Kje je bila vaša trgovina prej?
Začeli smo dobesedno kot nekakšno »garažno « podjetje, saj je bila prva lokacija našega delovanja kar domača garaža. Prvo prodajalno smo nato odprli na Brdu v Ljubljani. Nato smo leta 1994 odprli trgovino v dvorani A, v trgovskem centru BTC. Trgovina je bila majhna, a je dobro zaživela, k nam je prihajalo veliko ljudi po kakovostno hrano in opremo ter seveda tudi po nasvete o zdravi prehrani psov. Kmalu smo ponudbo razširili s hrano in opremo za druge hišne živali, ki so v tistem času tudi pridobivale na priljubljenosti: mačke, glodavce, ptice in ribe. Izdelke smo začeli dobavljati tudi drugim specializiranim trgovinam
in veterinarskim ambulantam po vsej Sloveniji.

Dokaj skromni začetki, bi lahko dejali, vendar ste lahko zahvaljujoč vedno večjemu številu zvestih strank ponudbo še razširili. Kaj ponujate zdaj?
Leta 2008 smo se preselili v večjo trgovino, ki je prav tako v dvorani A in na tej lokaciji smo še danes. Selitev nam je vsekakor omogočila, da smo ponudbo razširili. Naš stalni cilj je, da strankam ponudimo kar se da kakovostno hrano in opremo. Vedno sledimo novostim ter podpiramo kakovostne proizvajalce s podobno vizijo, kot je naša. Tako svojim strankam nudimo tudi nekaj najbolj kakovostnih blagovnih znamk hrane za pse in mačke, kot na primer Petcurean, Canagan K9 Natural, BoschSymply in druge. Leta 2010 smo odprli tudi spletno prodajalno.

Kaj je vaše vodilo v podjetju, kakšni so vaši cilji?
Glavni cilj je vsekakor, da našim strankam ponudimo najbolj kakovostno blago, ki je na trgu. Poleg tega skušamo vsakemu skrbniku svetovati, kakšno hrano naj izbere za svojega ljubljenca.

aler1

Kaj se vam zdi pomembno izpostaviti glede skrbnikov oziroma oskrbe hišnih živali v primerjavi s preteklimi časi?
Spremembe seveda so in strankam se je treba približati. Skrbniki hišnih živali se vedno bolj zavedajo pomena izbire kakovostne hrane, saj vidijo očitne razlike. S pomočjo kakovostne hrane se izboljša telesna pripravljenost, stanje dlake, manj je iztrebkov, ti imajo tudi manj vonja. Stranke tudi bolj iščejo podatke drugod kot nekoč, ko se razen k veterinarju ali v specializirano trgovino praktično nisi mogel obrniti na nikogar drugega po nasvet; prav tako so ti podatki lažje dostopni na spletu in drugje. Zato je pomembno, da ostajamo v koraku s časom, da spremljamo novosti in se prilagajamo trendom in željam strank, seveda vedno v skladu z našim glavnim merilom, to pa je skrb za zdravje in dobrobit naših hišnih živali.

Kako pridete do novih proizvodov in novih poslovnih partnerjev?
Proizvajalci in distributerji nas marsikdaj poiščejo kar sami. Seveda pa smo tudi sami stalno na preži za novimi proizvodi in proizvajalci, ki se skladajo z našimi zahtevami in željami. Tako smo se na primer povezali s kanadskim podjetjem Petcurean, ki ima podobno vizijo kot mi. Petcurean je svojo zgodbo prav tako začel kot manjše družinsko podjetje, ki pa je v konkurenčnem svetu pasje in mačje prehrane začelo zavzemati vedno bolj vidno mesto, saj ne popušča pri svojem osnovnem merilu. Njihov moto je »quality first, pets first«, se pravi »na prvem mestu je kakovost, na prvem mestu so hišni ljubljenci«. Pri tem ne sprejemajo kompromisov in verjetno smo se prav zato tako ujeli. Zavedajo se odgovornosti do svojih kupcev, do skupnosti in do planeta, zato ohranjajo svojo samostojnost in jim ni treba odgovarjati delničarjem ter postavljati dobička pred dobrobitjo živali.

Občutek imam, da pri vašem delu ne ostajate le pri teoriji, ampak da svojo filozofijo iskanja optimalnih rešitev za skrbnike in njihove živali uresničujete tudi v praksi?
Vsekakor. Vedno smo veseli povratnih informacij naših strank, s pomočjo katerih lažje svetujemo tudi drugim kupcem, prav tako tudi sami vidimo učinke posameznega proizvoda na svojih psih.

Kakšne izzive pa lastnikom malih trgovin prinaša sodobni, s spletom prepleteni svet?
Tako kot marsikje v teh časih so tudi v našem svetu pomembni finančni dejavniki. Fizične trgovine si marsikdaj ne moremo privoščiti tako nizkih cen, kot jih je najti v raznih večjih spletnih trgovinah. Predvsem je to na račun kakovosti, saj spletne trgovine ponujajo tudi hrano nižje kakovosti, ki je mi nimamo. Drugi razlog je logistika. Strankam razložimo, da hrana v naši trgovini pride neposredno od proizvajalca, s čimer se izognemo večkratnemu ali daljšemu transportu, ki hrani nikakor ne koristi. Hrano  dobijo takoj, ob neposrednem stiku z nami, tako da jim lahko pri izbiri tudi svetujemo. Spletni trgovci so sicer zelo agresivni, a prepričani smo, da se bodo tudi trgovine kot je naša obdržale, saj cena ne more biti edini in odločujoči faktor.

aler3

Pa se stranke v tako široki ponudbi, kot jo imamo dandanes, dobro znajdejo? Ali pridejo večinoma že z željo po točno določeni hrani oziroma opremi ali pridejo po nasvete …?
Večina naših strank išče visoko kakovostno opremo in hrano, marsikdaj po priporočilu znancev in prijateljev. Ponudba hrane je res zelo pestra, veliko je tudi manj kakovostne, s katero se marsikdaj skrbniki Najprej srečajo, saj je na voljo povsod, ne le v specializiranih trgovinah. Tako se zgodi, da skrbniki svoje ljubljence najprej hranijo z manj kakovostno hrano, ki njihovim psom seveda ne ustreza najbolje. Zato nekateri izgubijo zaupanje v tovarniško pripravljeno hrano in začnejo obroke pripravljati sami, kar pa ni tako enostavno. Takim svetujemo, naj raje vložijo energijo in čas v ukvarjanje veseljem jim pomagamo najti pravo zanje in njihovega ljubljenca.

Opazila sem, da kot sponzorji sodelujete tudi na nekaterih kinoloških prireditvah?
Res je, ker se je tudi naša družina nekoč aktivno udejstvovala v kinoloških dejavnostih, ostajamo s kinologijo povezani in kot sponzorji sodelujemo na Drenigovem memorialu (mednarodno tekmovanju šolanih psov) in na memorialu Henrika Sečnika, kjer tekmujejo vlečni psi.

Za konec – vaša pot se je začela z nemškimi ovčarji. Vam ti delajo družbo še danes?
Letos smo se poslovili od naše nemške ovčarke, ki je dočakala lepih 14 let, pri hiši imamo mlado nemško ovčarko ter dve parson terierki (mamo in hčerko), ki sta iz naše domače vzreje.

Hvala za prijazen sprejem ter pogovor.
Želim vam še veliko zadovoljnih dvonožnih in štirinožnih strank.

Pogovarjala se je: Urška Medvedšek,  foto: Blaž Košak

Članek je objavljen v reviji Moj pes, št. 10-11, letnik 2016, str. 36-37

NOVOSTI IN AKUTUALNI IZDELKI, POMLAD 2017

aler makli oglas