Aktivno in produktivno

Jesen ponuja krajše dneve in povečini mnogo bolj znosne temperature, kot smo jih bili deležni poleti, narava pa nas s svojim barvitim bliščem naravnost vabi, da jo raziščemo še v tej luči. Lastniki psov pa prav gotovo še toliko raje vzamemo pot pod noge v družbi svojih pasjih prijateljev, s katerimi lahko še dodatno združimo prijetno s koristnim.

Kot smo napisali že v prejšnjih člankih, moramo pred zahtevnejšimi sprehajalnimi podvigi poskrbeti za ustrezno telesno pripravljenost, tako samih sebe kot našega pasjega spremljevalca. Izberimo primerno pot, med drugim upoštevajmo podlago (izogibajmo se potem, prekritim z ostrim kamenjem ali površinam, ki se močno segrejejo, pozimi pa se izogibajmo posoljenim površinam). Upoštevajmo, da se z rednimi krajšimi sprehodi in izleti okrepijo pasje mišice, izboljša se vzdržljivost, prav tako pa se utrdijo tudi blazinice, tako da postopoma pes pride v pravo pohodniško kondicijo.

Dodatni nasveti za bolj zagnane

Če imamo odraslega psa, ki nima zdravstvenih (predvsem gibalnih) težav, ima pa veliko energije, ga lahko dodatno utrudimo s tem, da mu prepustimo del tovorjenja opreme. Več o izbiri opreme za takšne podvige, pripravi psa na to ter nov izletniški namig pa si lahko preberete v številki 10/11 revije Moj pes!

21895003_10214877687924271_1065643271_o