Majhni psi so vse bolj priljubljeni

Podobno kot v mnogih drugih evropskih državah se tudi v Sloveniji povečuje število majhnih psov, tako pasemskih  kot tudi  mešančkov. Psi so dandanes  predvsem družabniki in spremljevalci, ki živijo v tesnem sožitju s svojimi ljudmi in z okoljem. Za tak način življenja pa so pasji malčki veliko bolj primerni kot večji psi.

MP_Tema-(3)

Na povečano povpraševanje po majhnih kužkih so se z večjo ponudbo in »proizvodnjo« odzvali tudi trgovci s psi in »vzreditelji«, pri čemer pa zelo malo ali sploh ne pazijo na njihovo telesno in psihično zdravje. Zato je zelo pomembno, da si mladička izberemo pri dobrem in odgovornem vzreditelju, s čimer se bomo izognili mnogim težavam, ki so posledica neodgovornega in nenadzorovanega razmnoževanja psov.

Prednosti majhnega psa

Veliko je pozitivnih točk, ki govorijo v prid majhnim psom. Naj povemo, da med manjše pse štejemo tiste, ki imajo telesno (plečno) višino do 35 cm in telesno težo do 15 kg. Če smo podnajemniki, bo veliko več možnosti, da nam bo lastnik stanovanja dovolil imeti v hiši manjšega kot večjega psa.

Več o tem si preberite v reviji Moj pes št. 6/7 – 2017