7-letni nemški ovčar, ki so ga lastniki živega pokopali, sam prišel iz groba

Fotografija je simbolična
Na severu Rusije se je na deževen dan z avtom po cesti vozila 39-letna Olga Lystseva. Zdelo se ji je, da je ob cesti hodil izmučen nemški ovčar.

Nemški ovčar Kiryusha se je počasi sprehajal ob cesti in kazal znake izmučenosti, bil je ves premočen in premražen. Olga Lystseva, ki je z avtom peljala mimo, se ni zmogla kar tako obrniti stran. Obrnila je vozilo in se vrnila nazaj.

V avtu je našla nekaj hrane, ki jo je ponudila Kiryushi, nato ga je odpeljala v Kind City, najbližje zavetišče za živali. Tam so pričeli z objavljanjem fotografij po spletnih omrežjih in kaj kmalu so se javili ljudje, ki so psa prepoznali in povedali, da prihaja iz okrožja Yemva.

Našli so se tudi njegovi lastniki, ki so povedali, da so psa uspavali, ker je bil nezdrav. Priznali so, da so mu kar sami vbrizgali zdravilo, ki naj bi ga ubilo. Nato so ga zakopali na nekem odročnem kraju. Zavetišču so se opravičili za svojo ‘napako’, da so psa zakopali živega.

Toda veterinarski pregled je pokazal, da Kiryusha nima nikakršnih zdravstvenih težav, razen tega, da je bil lačen in izmučen. ”Hvala Olgi, da mu je rešila življenje. Pes je v zavetišču zelo miren,” je za Mirror povedala Ekaterina Nimak iz zavetišča.

Psa je kmalu posvojila lokalna družina in danes se ima lepo v novem domu.

(Povzeto po Mirror.co.uk)