Par dva starejša psa pustil kar v trgovinskem stranišču

Carol Liar via dodo.com
Zaposleni v eni izmed ameriških trgovin Petco, so v toaletnih prostorih našli prestrašena pasja seniorčka, ki sta se tresla in držala eden drugega.

Kot so povedali zaposleni, se je v trgovini dlje časa zadrževal par, s katerima sta bila dva starejša psa. Ker nista bila na povodcu, ju je manager trgovine na to opozoril. Dejala sta, da sta povodce pozabila doma in da sta prišla zgolj po nekaj malenkosti.

Ko so zaposleni zapirali trgovino, so iz toaletnih prostorov zaslišali jokanje. Tam sta bila dva starejša psa, prestrašena in sama. Odgovorni je kontaktiral lokalno zavetišče, ki pa je bilo polno in psov niso mogli sprejeti. Ko je zgodbo objavil na Facebook profilu, se je javila Carol Liar iz P.O.E.T. Animal Rescue, saj je vedela, da mora psičkoma pomagati. ”Ljudje se starih psov naveličajo in se jih skušajo znebiti,” je dejala, ko je naslednjega jutra odšla v trgovino in zagledala psa, vidno travmatizirana in zelo prestrašena.

Carol Liar via dodo.com

”Ta psa sta preživela ogromno in potrebno je bilo veliko časa, da sta se nehala tresti pred prisotnostjo ljudi, da spet vzljubljata igro. Ne vemo, kakšno prtljago nosita s seboj,” je dejala Carol.

Carol Liar via dodo.com

Psa, ki so ju prostovoljci poimenovali Marigold in Daffoil, si zaslužita topel dom, katerega se Carol z ekipo trudi najti.