Po 14 letih se je ukradeni pes vrnil domov

Fotografija je simbolična
Leta 2006 je Remy, pes družine Webster iz Houstona, nenadoma izginil. Družina ga je iskala, sčasoma pa so se morali sprijazniti, da psa ne bodo več videli. Vse do letošnjega leta, ko se je najverjetneje ukradeni pes vrnil domov.

Yorkieja Remyja so najverjetneje ukradli, tedaj pa je bil šele mladiček. ”Kupil sem ga ženi kot presenečenje,” je dejal Aaron Webster, ki je bil vedno bolj naklonjen velikim pasmam, toda mali Remy mu je ukradel srce. Že kot mladiček je bil pogumen in močan in več kot očitno je tak tudi ostal, da je preživel zadnjih 14 let.

Remyja so tistega nesrečnega dne spustili ven, da opravi svoje potrebe. In takrat je enostavno izginil. Družina ga je iskala vsepovsod, sčasoma pa so se sprijaznili z dejstvom, da ga ne bodo več videli. Toda pred kratkim so Websterja klicali iz zavetišča, da so na ulici našli Remyja – bil je suh, bolan, brez zob in slep. Websterja so izsledili prek mikročipa. Odpeljal se je po Remyja in ga pripeljal domov, kjer že stanuje en kužek.

”Če bi lahko prosil za karkoli, bi prosil za to, da bi se 24 ur pogovarjal z njim o tem, kaj vse se je zgodilo v tem času. Zakaj je izginil? S kom in kje je živel? Vem, da ni preživel 14 let na ulici, toda ni mu bilo lahko. Bil je zlorabljen, sedaj pa počasi prihaja k sebi,” je dejal Aaron, ki se sprašuje, zakaj ga niso veterinarji, h katerim je gotovo kdaj šel Remy, kontaktirali.

Danes gre, kot pravi Aaron, malemu terierju dobro, kljub slepoti raziskuje in spoznava prostor. ”Majhen je, toda izjemno močan. Sicer ne bi preživel zadnjih 14 let. Kar si zasluži sedaj, je lepo življenje brez stresa.”