V Zavetišču Horjul grožnja z orožjem, zadevo preiskuje policija

6. junija, 2023
Fotografija je simbolična

V zadnjem tednu so na policiji prejeli dve prijavi groženj na območju Horjula. “Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je znana oseba prišla do objekta na območju Horjula in tam izrekla grožnje zaposlenim,” sporoča policija. 

Policisti so takoj pričeli z zbiranjem obvestil in preverjanjem vseh okoliščin, ker pa je predkazenski postopek še v teku, nam, kot so povedali, zaradi samega interesa predkazenskega postopka več informacij o tej zadevi še ne morejo posredovati.

“Mi smo čisto enaki kot kdorkoli na svojem delovnem mestu. Želimo opravljati svoje delo, ki ga čutimo kot poslanstvo. Katere živali pridejo k nam in od kod, mi ne odločamo. Mi pokrivamo določene občine in ljudje v le-teh so akterji, ki krojijo ”vsebino” boksov in mačjakov pri nas.
Zaradi varnega opravljanja svojega dela smo bili primorani najeti varovanje, saj smo bili včeraj deležni groženj s strelnim orožjem. Varovanje, da lahko opravljamo svoje delo, nas stane 585,60 € za vsakih 24 ur,” pa so sporočili iz Zavetišča Horjul.

S policije so na to temo dodali še, da se policija za zaščito oškodovanih oseb vedno poslužuje ukrepov, ki jih omogočajo zakonski predpisi. Točnih ukrepov pa zaradi same varnosti in zaščite predkazenskega postopka ne morejo razkrivati, so še povedali.

Veste, kdo so horjulčki?

V Zavetišču Horjul pozivajo k pomoči, saj stroška varovanja ne bodo mogli pokriti sami – in ker se strinjamo, da ni bolje plačati z življenjem kot z denarjem, objavljamo podatke za pomoč: