Kako urediti posebno sobo za hišnega ljubljenčka?

14. januarja, 2023

Soba za psa ali mačko bi morala biti idealno okolje za igro in sprostitev vašega kosmatega spremljevalca, še posebej, ko vas čez dan ni doma.

Mnogi lastniki imajo hišne ljubljenčke za pomembne družinske člane, zato je smiselno ustvariti posebno sobo zanje.

Torej, kako lahko ustvarite popolno sobo kot del hišnim ljubljenčkom prijaznega doma? Ne potrebujete veliko izkušenj pri oblikovanju ali preoblikovanju. Nekaj preprostih sprememb in nadgradenj lahko naredi veliko razliko in vašemu ljubljenčku bo všeč, da ima svoj prostor.

·         Čiščenje sobe

Soba naj bo prostor, za katerega je enostavno skrbeti in ga vsakodnevno vzdrževati in predvsem, da vam ne povzroča dodatnega stresa. V sobi naj bodo tla, ki jih je enostavno očistiti, na primer ploščice, brez nepotrebnih preprog.

·         Organizacija sobe

Police in škatle za shranjevanje so odličen način, da vse ostane na svojem mestu, prav tako pa lahko pomagajo pri splošno urejenem “videzu” prostora. Osredotočite se na osnove, kaj soba potrebuje in kako bo vsaka stvar koristila vašemu ljubljenčku. V sobi naj bo postelja za hišnega ljubljenčka, posode za vodo in hrano ter nekaj najljubših igrač.

V sobi za mačko naj bosta tudi praskalnik in stranišče.

·         Zabava

Soba naj bo prostor, kjer se bo pes ali mačka počutil varno in se bo lahko zabaval na svoj način. Vanjo lahko postavite tudi kamero, da boste štirinogega prijatelja lahko spremljali tudi, ko vas ne bo doma.

 

Sam je izdelal hiško za psa in mačka, da se sklada z ostalo opremo doma

 

Vir: Continental Kennel Club