Prva dama Južne Koreje poziva k prenehanju uživanja pasjega mesa

28. junija, 2022

Južna Koreja in Kitajska sta edini državi med velikimi gospodarstvi, kjer ljudje še vedno jedo pasje meso.

Kim Keon-hee, ki živi s štirimi psi in tremi mačkami, pravi, da si želi, da bi vlada dosegla oprijemljiv napredek pri vprašanjih o živalih, vključno z zlorabo živali in uživanjem pasjega mesa.

Države, kjer še vedno jedo pasje meso

»Neuživanje pasjega mesa je navsezadnje izraz spoštovanja do človekovega najboljšega prijatelja in pomeni tudi spoštovanje do življenja,« je jasna prva dama.

Poraba pasjega mesa se sicer zmanjšuje

Porabo pasjega mesa je mogoče ustaviti s politikami, kot je zagotavljanje podpore za pomoč podjetjem, povezanim s pasjim mesom, da izstopijo iz poslovanja, je dejala Kim. Poraba pasjega mesa v Koreji se je v zadnjih desetletjih drastično zmanjšala zaradi dojemanja, da tradicija postaja mednarodna zadrega. Kljub temu zagovorniki trdijo, da bi morali imeti ljudje svobodo pri izbiri, kaj bodo jedli.

Prva dama je pozvala tudi k strožjemu kaznovanju vseh, ki zlorabljajo živali, saj ima Koreja “najohlapnejšo zakonodajo o zaščiti živali” med razvitimi državami.

»Približno 15 milijonov ljudi ima hišne ljubljenčke v Koreji. »Če se vzpostavi red s poostritvijo kazni za nasilneže, verjamem, da lahko postanemo zrela družba,« je še dejala. »Navsezadnje sta zloraba živali in nasilje v družini le različni veji iz istega stebla.«

 

Vir: The Korea Times