Prehranska dopolnila za zdravje vaših ljubljenčkov

Dr. Metka Šimundić, dr.vet.med., spec. med. psov in mačk
PROMO

V podjetju Melisa veterina s pomočjo zdravilnih učinkovin iz narave, skrbijo za rast, razvoj, zdravje in dobro počutje naših živali. »Sledimo kliničnim raziskavam na področju prehranskih dopolnil in njihove uporabe pri zdravljenju živali, kar skupaj z lastnimi znanji in izkušnjami predajamo skrbnikom živali in veterinarjem,« povedo.

Njihovo delo je predvsem svetovanje in pomoč pri zdravljenju bolnih živali ter vzdrževanju zdravega organizma. Poudarjajo, da je za zdravje živali nujno potreben uravnotežen vnos kvalitetnih hranilnih snovi s primerno količino dodanih vitaminov in mineralov.

Strokovna ekipa

V majhnem kolektivu so vse zaposlene veterinarke, ena od njih pa dela tudi kot klinik, internist, je doktor znanosti in specialist za medicino psov in mačk. »V zadnjih letih se je posvečala preučevanju vpliva zdravilnih učinkovin v kombinaciji s klasično medicino na zdravje živali. Zato v podjetju lahko pomagamo skrbnikom živali tudi tako, da svetujemo glede samih bolezni in morebitni kombinaciji zdravljenja s prehranskimi dodatki,« povedo na veterini.

Veterina Melisa ponuja različna prehranska dopolnila

V naboru imajo različna prehranska dopolnila za zdravljenje, obvladovanje in/ali upočasnitev napredovanja številnih bolezni. Kot pojasnijo, so zdravilne učinkovine v prehranskih dopolnilih v veliki meri povzete iz starodavne, tradicionalne medicine, kjer so bila zdravilna zelišča ključna za zdravljenje bolezni in preventivo. »Zdravilni pripravki lahko delujejo samostojno ali v kombinaciji z zdravili, ki jih predpiše veterinar. Vsekakor je izbor zdravilne učinkovine in kombinacije le-teh odvisen od bolezni in zahtev organizma živali,« še dodajo.

Pomoč za sklepe, pri jetrnih obolenjih …

Življenjsko obdobje naših družnih živali se daljša, zato se pogosteje srečujemo z degenerativnimi obolenji sklepov, za kar imajo na Melisa veterini izvrstni proizvod z ASU kompleksom Arthrovet complex.

Zaradi kombinacije življenjskega sloga, hrane, genetike in starosti s krvnimi preiskavami pri psih in mačkah pogosto ugotovijo povišane jetrne encime. »Vzrok pri mnogih živalih ni definiran predvsem zaradi zahtevnosti diagnostike. V večini primerov je namreč za točno opredelitev vzroka in diagnozo jetrnega obolenja potrebna patohistološka preiskava jetrnega tkiva, ki ga pridobimo z biopsijo jetrnega tkiva pod narkozo,« razložijo. V naboru prehranskih dopolnil, ki s pomočjo kombinacije zdravilnih učinkovin (pegasti badelj, S-adenilmetionin, artičoka, boldo, javanski čaj, ornitin) učinkovito pomagajo zdraviti, obnavljati in ohranjati delovanje jeter, ne glede na vzrok bolezni, sta Hepatiale forte advance – tablete  in HepatoPharma SAMe – sirup.

… pa tudi pri inkontinenci in alergijah

Številne sterilizirane psičke trpijo za inkontinenco. Preden posežemo po kemičnih pripravkih, in ko še klinični znaki niso zelo izraziti, na Veterini Melisa priporočajo, da poskusimo z naravnimi estrogeni, ki pomagajo ohranjati mišični tonus mehurja in sečnice – DIALIX bladder control.

Vnetje urinarnega trakta pri živalih blažijo z naravnimi učinkovinami iz brusnic, koruze in glukozaminom. Še posebej priporočajo dajanje pripravka pri ponavljajočih se zapletenih okužbah sečil DIALIX UT-5 in Dialix UT-15 – za pse in za mačke.

Opažajo tudi, da je čedalje več psov in mačk alergikov (pršice, hrana, atopija …) in sluhovodi so pogosta tarča alergij. Ponavljajoče se vnetje ušes lahko predstavlja pravo frustracijo, ker pogosto vzroka ne moremo najti. Manj znani in nadvse uporabni sta ušesni raztopini z zdravilnimi učinki ABELIA Gyco-Zoo za akutno vnetje sluhovodov in ABELIA Zn-Otic za kronično vnetje in za preventivo in vzdrževanje.

Pomoč tudi za prebavne težave

Pogosto se pri psih in mačkah soočamo s prebavnimi težavami – driska, mehko blato, napenjanje, občasno zaprtje, napihovanje, pretakanje … Težave so lahko posledica porušenega ravnovesja črevesnih mikroorganizmov. Ravnovesje v korist dobrih bakterij vzpostavimo z DIGEST – PRO kapsulami, ki edini vsebujejo 10 različnih sevov probiotičnih bakterij in prebiotik.

Kot še pojasnijo na veterini, je znano, da imajo večji uspeh probiotiki z več različnimi kulturami sevov, ki sinergistično delujejo na prebavni sistem v celoti.

»Pripravkov je veliko, ker se trudimo poiskati tiste učinkovine, ki so potrebne in imajo opravljene študije, ki dokazujejo njihovo učinkovitost.«

Skrbniki nas lahko kontaktirajo po telefonu ali e-pošti in z veseljem jim bomo pomagali.

Dr. Metka Šimundić, dr.vet.med., spec. med. psov in mačk
metka@melisasi.si
070 613 969
http://www.melisasi.si/