Odrekla se je zakonu, da lahko skrbi za haskije

whitewolfpack.com
Odkar se je zaljubila v pasmo sibirski haski, je Heather k sebi vzela več kot 500 predstavnikov, katerim nameni 16 ur na dan.

Vse se je pričelo, ko je Heather slišala za psičko Atheno, ki naj bi jo uspavali, ker ji njen skrbnik ni zmogel finančno zagotoviti operacije noge. Takrat se je odločila in ustanovila Saint Sled Dog Rescue, neprofitno britansko organizacijo, ki pomaga haskijem in aljaškim malamutom v stiski. Pomagajo jim najti tople domove, prav tako pa pomagajo tudi skrbnikom, ki potrebujejo pri sobivanju in vzgoji s temi psi strokovno pomoč.

whitewolfpack.com

Od takrat je Heather k sebi vzela že več kot 500 haskijev – v pasmo se je naravnost zaljubila, pri tem pa se je odrekla tudi svojemu zakonu: ”Ljudje pravijo, da sem nora, toda te pse vidim kot mojo družino in potrebujejo me prav tako, kot otroci potrebujejo svoje starše.”

Sibirske haskije je vzljubila, ko je pri svojih 12 letih dobila prvo psičko te pasme, Sasho. Potem je rešila dva psa in bili so trije. Ti so imeli mladičke in kar naenkrat je bilo v njenem domu osem psov. ”Ko je trop rasel in rasel in je bilo doma že 12 psov mi je mož dejal, da če se bo število povečalo na 20, bo odšel,” pravi Heather. In štiri leta kasneje se je to zgodilo in njen mož je res odšel. ”Odnos se je zlomil zaradi več razlogov. Sedaj imam mnogo psov in ne bi mogla biti bolj srečna,” pravi Heather, ki je pomagala dom najti že več kot 400 psom. Za seboj ima ekipo 30 zaposlenih in na stotine prostovoljcev po vseh državi.

whitewolfpack.com

Psom se je prepustila v takšni meri, da se je na ta način odrekla življenju v paru: ”Ni veliko moških, ki bi si želeli biti z nekom, ki ima toliko psov.” Tem pa, kot pravi, se ne bo odpovedala, saj je njeno poslanstvo, da skrbi zanje.