Psička prehodila več kot 300 kilometrov, da je našla svojo rešiteljico

Rusko brezdomno psičko po imenu Shavi je z avtomobilom povozila voznica ter ušla s kraja nesreče in jo pustila ležati na cesti. Rešila jo je Nina, ki jo je vzela k sebi, jo negovala in ji nato našla topel dom. Toda Shavi je imela drugačne načrte za prihodnost …

Po nesreči je Shavi skoraj zmrznila do smrti, ko sta jo našla dva človeka in jo hitro odpeljala k veterinarju. Skušala sta ji najti začasen dom in edina, ki jo je bila pripravljena sprejeti je bila Nina Baranovskaya. Vzela jo je domov k svoji družini ter se z njo aktivno ukvarjala, da je Shavi zopet pričela hoditi in razumevati osnovna povelja.

Nina bi Shavi rada obdržala, toda v njihovem majhnem družinskem stanovanju, kjer sta že bila dva rešena psa in tri mačke, enostavno ni bilo prostora. Zato je Shavi našla dom pri prijateljih, ki so že živeli na deželi, 300 kilometrov stran od Nininega doma.

Čez dva tedna, ko se je Nina sprehajala po domači ulici, je začutila, kako se nekaj drgne ob njeno nogo – tam je bila Shavi!Oblile so jo solze, zdelo se je neverjetno, da je prička samo zaradi nje prehodila tako dolgo pot.

”Seveda bo sedaj ostala z nami. Nikoli ne bi mogla še enkrat oddati tako zvestega prijatelja. Živali so najbolj zvesta in ljubeča bitja. Za kanček človeške ljubezni so pripravljeni dati vse, kar premorejo. Shavi je kot moj otrok,” je dejala Nina.

vir: www.whitewolfpack.com