Več kot dve leti žaloval za svojim skrbnikom

fotografija: MARCELO MARQUES / CATERS NEWS - *MANDATORY PHOTO CREDIT*
Pes Thor je še dve leti po smrti svojega Claudia vsak dan prehodil pot po brazilskih ulicah, po kateri sta hodila skupaj s skrbnikom.

Claudio je umrl leta 2015 in za seboj pustil psa Thora, s katerim sta bila močno navezana. Tako močno, da je pes žaloval več kot dve leti in se vsak dan podal na točno enako pot, po kateri sta hodila skupaj. Zgodbo je delil njegov veterinar, ki je dejal, da je Thor zbolel od žalovanja.

FOTOGRAFIJA: MARCELO MARQUES / CATERS NEWS – *MANDATORY PHOTO CREDIT*

Psa je posvojil sosed Saionara Freitas. Za to se je odločil potem, ko je videl, kako žalosten je Thor. Ni jedel, samo ležal je, niti premikal se ni.

”Očitno je bilo, da je depresiven in da močno pogreša svojega Claudia. To me je tako prizadelo, da sem vprašal Claudijevo družino, ali ga lahko posvojim. Thor je bil name že vajen, saj sva bila s Claudijem prijatelja. Kljub temu, da skrbim zanj, pa njegovo srce še vedno pripada samo Claudiu,” je dejal Saionara, ki je nekajkrat sledil Thoru na njegovem dopoldanskem potepanju in ugotovil, da hodi vsak dan po točno enaki poti kot s Claudijem. Celo ustavi se pred loterijo, kjer ga je Claudio privezal, da je šel kupil loterijski listek.

FOTOGRAFIJA: MARCELO MARQUES / CATERS NEWS – *MANDATORY PHOTO CREDIT*

”Vsak dan zgodaj vstanem, da nahranim Thora ter mu odprem vrata, da se poda na potep. Okrog poldneva se vrne, malo počije, popoldne pa vse skupaj ponovi še enkrat,” pravi njegov novi skrbnik.