Znana fotografinja Moskvo zamenjala za življenje v gozdu s 100 bolnimi psi

Danka Pu (IG)/boredpanda.com
Daria Pushkareva je bila ena najbolj znanih in iskanih fotografinj za poroke v Moskvi. Toda življenje, obkroženo z bogataši, je zamenjala za gozd in družbo pomoči potrebnih psov.

Ker je Daria ugotovila, da jo je fotografski poklic (postala je ena izmed petih najbolj iskanih moskovskih fotografinj) popolnoma prevzel, da nima časa zase, za počitnice, da je postala deloholik – se je nekega dne odločila, da je čas za spremembo. ”Spomnila sem se na moje otroštvo, ko smo se z vrstniki pogovarjali, kaj želimo postati, ko odrastemo in vedno sem govorila, da bom imela pasje zavetišče,” je dejala Daria v pogovoru za boredpanda.com.

Danka Pu (IG)/boredpanda.com

Svojega psa Daria dolgo ni imela, saj se je zavedala, da mu ne more posvetiti dovolj časa, glede na življenje, ki ga živi. Je pa živalim veliko pomagala finančno. Nekoč je slišala za mladička, ki nujno potrebuje 150 dolarjev za operacijo oči. Ko se je srečala s prostovoljko, da bi ji predala denar, ji je prostovoljka rekla, da žal trenutno nimajo osebe, ki bi lahko mladička odpeljala k zdravniku. Daria se je spogledala s svojim možem, naložila psička v avto in poskrbela zanj. To je bil prvi izmed mnogih psov, za katere sta se pričela razdajati.

Danka Pu (IG)/boredpanda.com

Ko sta imela doma že šest psov, sta se odločila za sedmega. Iskala sta takšnega, ki ga nihče noče in našla 7-mesečnega mladička, ki je doma povzročil pravi kaos. Zaradi preživete travmatične izkušnje je grizel in napadal njunih šest psov in tudi njiju dva. Veterinarji so jima govorili, da je, poleg uspavanja, edina možnost za sobivanje z njim, da ga predata nekomu, ki živi na deželi, ven iz mesta.

Danka Pu (IG)/boredpanda.com

Ker v tem, da psa oddata, nista videla možnosti, sta vzela kredit, kupila hišo na podeželju in pričela živeti popolnoma drugačno, preprosto, kmečko življenje. To se ji, kot pravi, končno zdi nekaj vredno, njeno življenje je sedaj dobilo pomen in namen – pomagati in živeti v sožitju s psi. Svojemu posestvu ne reče zavetišče in celo užaljena je, če ga kdo tako poimenuje. Kot pravi, se v zavetišču ljudje in živali menjajo, njeni psi pa ne bodo šli nikamor, do konca bodo živeli skupaj.

Danka Pu (IG)/boredpanda.com

Psov Daria in njen mož ne iščeta več sama, ker pridejo kar sami oz. jih pokličejo ljudje, da na primer vedo za psa, ki ga želijo evtanazirati in ali mu lahko poamagata. Poleg 100 psov, ki jih imata trenutno Daria in njen mož, pa jima družbo delajo še lisičke.

Danka Pu (IG)/boredpanda.com

”Še vedno delam kot svobodni umetnik, veliko pa nama pomagajo prijatelji in ljubitelji živali in za to sem zelo hvaležna. Nimava nobenih sponzorjev in prav nič ne pričakujeva od nobenega. Moje prepričanje je, da so živali, s katerimi živiš, popolnoma tvoja odgovornost,” je še povedala Daria.