Aktualno

Jutri je dan, ko se spodbuja, da eni živali spremenite življenje (na bolje) za vedno

Foto: adobestock

Po svetu se 24. januarja obeležuje dan, ko lahko vsak, ki želi spremeni eni ali več živalim življenje na bolje tako, da jim zagotovi ljubeč in topel dom.

Ta dan in odločitev za posvojitev ne bo spremenila življenja le živali, temveč tudi vam. Vsakdo se lahko strinja, da pes ali mačka prinaša neomejeno srečo in tolažbo, saj nam daje svojo brezpogojno ljubezen, predanost in podporo.

A pomembno je, da je odločitev za posvojitev psa ali mačke premišljena.

Če še niste pripravljeni na novega štirinožnega družinskega člana, vseeno lahko pomagate živalim, na kakšen drug način …

Ponudite pomoč lokalnemu zavetišču

Obiščite ali pokličite v zavetišče in povprašajte, kaj trenutno najbolj potrebujejo: hrano, odeje, brisače, igrače … ​Potem odnesete svojo donacijo v zavetišče. Mogoče pa potrebujejo več prostovoljcev, ki bodo sprehajali pse – tudi na tak način lahko pomagate.

Nahranite brezdomne živali v svoji okolici in poskrbite za njihovo zavetje

Brezdomnim mačkam in psom, za katere ni ustrezno poskrbljeno, lahko pomagate tudi tako, da jim v primerne posode nasujete hrano in nalijete vodo. V mrzlih zimskih dneh bodite pozorni, da vse skupaj ne zamrzne. Hkrati pa ne bo odveč, če se pozanimate, ali imajo te živali lastnika, so sterilizirane/kastrirane in ali potrebujejo tudi zavetje – hiško za prezimovanje.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.