Aktualno

Reševalna akcija mucka, ki je bil zasut s snegom pod zabojnikom

Foto: Reks in Mila

Iz Medvod prihaja srečna zgodba o reševanju mucka – ki pa s seboj nosi tudi opozorilo: Živali si marsikdaj ne morejo pomagati same, prisluhnimo, opazujmo, pomagajmo!

»Nocojšnje pozno popoldne je bilo nekoliko drugačno. Na eni izmed lokacij z našimi hranišči že nekaj dni nismo opazili dvoletnega mucka Piratka,« začnejo zgodbo v društvu Reks in Mila.

Piratek je muc, ki je na njihovo hranišče prišel verjetno iz bližnje kmetije, bil pred dobrim letom in pol kastriran v zavetišču Horjul. »Kasneje se mu je oko tako zelo vnelo, da je izgubil učko, bil uspešno operiran v Zavetišču Horjul. Ostal je plah in razigran mucek. Ima črno sestrico in sivega prijatelja,« pripovedujejo.

Promocijsko sporočilo

Foto: Reks in Mila

Mucka Piratka so iskali 3 dni

Piratka so 3 dni iskali, vendar ga ni bilo. Nato pa je hranitelj zaslišal milo oglašanje nekje izza zasneženega zabojnika. Oglašanje je kmalu potihnilo, kar pa ni ustavilo ekipe Društvo Reks in Mila. V eni uri se jih je zbralo sedem. Z lopatami so odmetali celotni zametani rob okoli zabojnika in naredili še dodatne potke. Piratek je bil odrešen.

»Lahko si samo mislimo, kako je bilo mucka strah, ko je bil toliko dni in noči zaprt, lačen in žejen v prostoru brez izhoda pod zabojnikom. Naučili smo se, da je treba poslušati, če slišimo oglašanje, pa odreagirati, saj se živali lahko ujamejo v past, iz katere ne morejo pobegniti,« so zaključili.

Foto: Reks in Mila

error: Kopiranje teksta ni mogoče.