Nasveti

V prehrani odrasle mačke najdemo mnogo nasprotujočih si trditev. Kakšna naj bo prehrana za zdravo odraslo mačko, ki bo živela notri?

Prvič v življenju bom postala lastnica domače živali in sicer bo naš družinski član postala mačka. Veliko sem prebrala o prehrani odrasle mačke, mnogo tudi nasprotujočih si trditev. Kakšno prehrano za zdravo odraslo mačko, ki bo živela notri (z dostopom na vrt) priporočate?

Ne posezite po najcenejši hrani na trgu, pogosto je kvaliteta povezana s ceno. V trgovinah s hrano za male živali imajo pogosto manjše vzorčke hrane, ki jo preizkusite, da najdete tisto, ki vaši muci najbolj ustreza. Vodo mora imeti stalno na voljo, mleka veliko muc ne prenaša, saj jim povzroča prebavne motnje. Ostanki od mize tudi niso primerna hrana zanje. Včasih ji lahko ponudite tudi na manjše koščke narezano meso ali ribe, seveda brez kosti. Sem pa tja ji lahko ponudite tudi kakšne priboljške, ki so namenjeni mucam. Vendar s hrano in priboljški ne pretiravajte. Številne muce sčasoma postanejo predebele in posledica so lahko tudi zdravstvene težave. Svetujem vam, da jo občasno stehtate, da spremljate njeno telesno težo. Veliko veselja z novim družinskim članom!

error: Kopiranje teksta ni mogoče.