Pasme

10 pasem psov, ki naj bi bile najbolj primerne za hiše z manjšim vrtom

foto: adobestock
Nekatere pasme psov potrebujejo veliko prostora za gibanje in za raziskovanje, nekatere pa so zadovoljne tudi z manjšim vrtom – da imajo le izhod v zunanjost.

Slednje so pasme, ki zahtevajo srednje veliko gibanja in so zadovoljne z rednimi sprehodi ter vmesno igro na vrtu.

Takšne naj bi bile pasme …

10. Mali italijanski hrt

Elegantna pasma, primerna za bivanje v manjšem prostoru z dvoriščem ali vrtom, pravijo strokovnjaki. Kljub svojemu gracioznemu videzu so mali italijanski hrti igrivi in ljubeči psi. Njihove potrebe po gibanju lahko zadostimo z rednimi sprehodi in igranjem pred hišo. So odlični družinski psi, njihova dlaka pa ne zahteva posebne nege.

9. Pomeranec

Pomeranci so majhni, a živahni psi z iskrivim karakterjem. Njihova zaloga energije bo porabljena s tekanjem po vrtu in rednimi sprehodi. So pametni psi, ki jih lahko skozi igro na vrtu veliko naučimo. Pasma je tudi izredno prilagodljiva, zahteva pa nekaj več nege.

8. Bostonski terier

Majhni in energije polni psi, ki bodo zadovoljni s kratkimi sprehodi in veliko aktivnosti pred hiši. So zelo igrivi, hitro se učijo in so primerni tudi za družine z otroki in drugimi živalmi.

7. Shih Tzu

Majhna pasma s prijateljsko in odprto naravo. Najbolj uživajo v družbi svojega človeka, a prija jim tudi igra na prostem. Ker ne potrebujejo veliko gibanja, je majhen vrt, seveda s kratkimi sprehodi, odličen za vadbo. So mirni psi, ki pa potrebujejo veliko pozornosti in nege.

6. Francoski buldog

Pasma postaja vse bolj znana – žal – po tem, da je vzreja privedla do tega, da ima kup težav z dihanjem. Tudi zaradi tega veliko gibanja zanje sploh ni priporočljivo, kljub temu, da gre za mišičaste pse. https://www.mojpes.com/pasme/zdaj-tudi-veterinarska-fakulteta-proti-promociji-brahicefalicnih-zivali-v-oglasih/

5. Miniaturni šnavcer

Majhni, a robustni, prijazni in polni energije. Potrebujejo veliko igre in redno gibanje. Miniaturni šnavcerji so inteligentni in radi ugajajo, zato je učenje trikov na vrtu idealna oblika vadbe. Imajo poseben kožuh, ki zahteva redno nego, so pa tudi dobri čuvaji.

4. Bišon

Bišon je majhen, vesel pes, ki uživa na majhnem vrtu – vendar ne sam, temveč skupaj s svojimi ljudmi. So zelo prilagodljivi in zato popularna izbira pasme za majhne prostore.

3. Jazbečar

Tudi ta pasma potrebuje redne sprehode – njena igrivost pa bo prišla do izraza, ko boste ure preživljali skupaj na vrtu. Zadostuje ji zmerno gibanje in je tudi dober čuvaj.

2.Cavalier King Charles španjel

Majhni, a elegantni psi, ki so znani po svoji navezanosti na lastnike in prijaznosti. Zelo radi preživljajo dneve tudi na kavču, če so le v družbi svojih ljudi. Kratki sprehodi in igranje na vrtu bo, poleg rednega česanja, zanje dovolj.

1. Zahondnovišavski beli teirer (Westie)

Pasma je majhna, z velikim karakterjem, radi rečejo. Westieji so prijazni, igrivi, energični psi, ki potrebujejo kratke redne sprehode, ob tem pa je dovolj še aktivna igra na vrtu. So zelo učljivi, prilagodijo se tako prostoru kot temu, da so kdaj tudi sami doma.


Preberite tudi: 10 pasem psov, ki naj bi bile najbolj primerne za življenje na kmetiji

10 pasem psov, ki naj bi bile najbolj primerne za življenje na kmetiji

error: Kopiranje teksta ni mogoče.