Pasme

5 pasem psov, ki naj bi lastnikom najbolj zmanjšale stres

foto: adobestock

V sodobnem tempu življenja je prijateljstvo s psom pravi blagoslov – sploh če pes ni v stresu.

Tako so na I heart dog pripravili seznam pasem psov »brez stresa«. Pri tem so upoštevali kombinacijo mirnega temperamenta, malo dela z njimi in lahkoten karakter – pa tudi to, da so psi teh pasem zelo prilagodljivi na različne situacije, da ne potrebujejo veliko gibanja, obenem pa so nežne dušice, ki zmanjšajo stres lastnika na minimum. Ne le, da boste s temi pasmami dobili psa, ki ne bo povzročal dodatnega stresa, ampak prijatelja, s katerim boste stkali globoko vez, obenem pa bo v vaš dom vnesel mir in srečo.

1. Bišon

foto: adobestock

Majhen puhasti in vesel bišon je kupček pozitivne energije. So zelo prilagodljivi – živijo lahko v stanovanju ali veliki hiši, zadovoljni so z vsakodnevnimi sprehodi in igro, poleg tega pa je pasma znana kot hipealergena, tudi dlake ne izgublja veliko.

Promocijsko sporočilo

2. Cavalier King Charles španjel

foto: adobestock

Nežen izraz in čuteča narava te pasme je, kot pravijo, simbol ljubljenčka, ki ne povzroča stresa. So prilagodljivi, tako glede življenjskega prostora kot okoliščin (če ste sami ali pa imate družino). Obožujejo počasne sprehode in crkljanje, dobro se razumejo z drugimi živalmi in ljudmi, zato je socializacija preprosta. Že dolgo so izbira tudi za terapevtske in čustveno podporne pse.

3. Shih Tzu

foto: adobestock

Kitajska pasma majhnih psov, ki utelešajo mir, so prijateljsko naravnani, odprti, ne potrebujejo pa veliko gibanja in so idealni za bolj »sedeče« lastnike. Njihov lep kožušček potrebuje redno nego, a božanje ima terapevtski učinek za mnoge. Obožujejo crkljanje in so zelo navezani na lastnika.

4. Hrt

foto: adobestock

Hrti so velikokrat napačno razumljeni kot psi z ogromno energije – zaradi hitrosti in dirk. A so zelo mirna pasma. Ena največjih med temi, ki radi preživljajo svoj čas na kavču. So zelo nežni, tihi, hkrati pa samostojni in ne potrebujejo stalne pozornosti.

5. Labradorec

foto: adobestock

Labradorci so sicer znani kot energični, zabavni psi, a ker so hitro učljivi in prijateljski, ne povzročajo skrbi s šolanjem in socializacijo. Dobro se prilagodijo vsem situacijam in so znani tudi po tem, da želijo ugoditi svojim lastnikom. Njihova zvestoba in predanost zagotavljata čustveno oporo in prijateljstvo lastnikom, pripomoreta pa tudi k povečanju veselja in gibanja.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.