Aktualna številka

Izšla je nova številka revije Moj pes februar/marec 2023

V februarsko-marčevski reviji Moj pes od alergij do »pasjega šolstva« … Pomlad prinaša številne tegobe nekaterim skrbnikom psov. Cvetenje trav, pršice, vlaga … so med pogostimi povzročitelji alergij. Tako kot pri ljudeh, so te tdri pri psih vse pogostejše.

Čeprav zima očitno še ni rekla zadnje, v osrednji temi februarsko-marčevski številke revije Moj pes podrobno pišemo o alergijah, vrstah le-teh, kako jih odkriti in omiliti.

Gordana Zupanc, vzrediteljica chow chowov, zaprisežena razstavljavka, gospa, ki nima dlake na jeziku, je tudi nadarjena umetnica, tema njenih umetnij pa so – psi, kajpak! Gordana Zupanc svari, da nas najbolj ogroža nevoščljivost.

V Pasmi meseca tokrat predstavljamo prikupnega »bombažka«, pasmo coton de tulear. Naravnost popoln pes za stanovanje je primeren tudi za alergike, po značaju pa igriv, ljubeč in vdan.

Pri Šporarjevih na Ravniku blizu Logatca sobivajo: dva psa, osemletni avstralski ovčar in modri gaskonski grifon, komaj tri mesece star mladiček, anglo-nubijske koze in islandska konja, mačke ter kokoši, poleg tega pa Jasna že vrsto let sodeluje v enoti reševalnih psov Slovenije. Brez podpore družine ne bi zmogla, nam je zaupala v navdihujočem pogovoru.

S pomladjo prihajajo tudi tečaji, male šole in druge oblike »pasjega šolstva«. Prvi urednik Mojega psa Tone Hočevar nam ponuja razmislek, zakaj je šolanje potrebno in zakaj ga je dobro sčasoma tudi obnoviti. Celo takrat, ko mislimo, da že vse vemo.

Iz Mehike pa prihaja nova zgodba o Rokcu in novoletnih zaobljubah, medtem ko boste v otroški rubriki našli še kup zank in ugank, ki tudi najmlajše popeljejo v pasji svet.

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.