Aktualna številka

Izšla je nova številka revije Moj pes junij/julij 2023

V osrednji temi poletne številke revije Moj pes pišemo o preživljanju počitnic s psi. Katere turistične destinacije v Sloveniji so psom prijazne, kje se naši kosmatinci lahko okopajo ali celo oprhajo …

Predstavljamo pa tudi nekaj prijaznih pasjih hotelov oz. skrbnikov, ki bodo vaše pse z veseljem vzeli v varstvo, če ne morejo potovati z vami ali si tega ne želite.

Pasma meseca je tokrat pritlikavi kontinentalni španjel, na pogled majhen in občutljiv kuža je pravzaprav precej živahen, energičen in nadvse učljiv.

Obiskali smo Oskarja Kogoja, doma in v svetu priznanega industrijskega oblikovalca, umetnika, akademika, profesorja, raziskovalca, ki mu ljubezen do narave, zlasti do živali, daje kreativno moč za ustvarjanje umetniških del. »Ljudje bi se od živali morali učiti strpnosti,« poudarja naš osrednji sogovornik.

Za zakonca Kaiser pa vprašanje o dopustu s psi ali brez njih nikoli ni bilo vprašanje. S štirimi bernskimi planšarkami sta namreč že prekrižarila dobršen del Jadrana in večinoma nabirala zelo pozitivne izkušnje. Ne prezrite zgodbe zakoncev Kaiser in njihovih kosmatink.

Poletje je tudi čas komarjev, prenašalcev psom nevarne srčne gliste. Za kakšno bolezen gre in kako naj preventivno ukrepamo, preberite v rubriki Zdravje in nega.

Otroški kotiček prinaša novo zgodbo o našem mehiškem prijatelju Rokcu, ki jo je z družino mahnil na Jukatan, seveda pa tudi vrsto zank in ugank izpod spretnih rok naše tehnične urednice.

 

 

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.