Popolne službe za pasjeljubce

3. septembra, 2021
Pravijo, da če nekaj počnemo z ljubeznijo, nam niti en dan ni treba zares delati. Če so vaša ljubezen psi, velja razmisliti …

…. o 15 možnostih, kako z ljubeznijo do njih tudi kaj zaslužiti. Portal iheartdogs.com izpostavlja naslednje popolne službe za pasjeljubce:

 1. Trener psov, ki bodo ljudem (invalidom, ljudem s posebnimi potrebami, slepim ipd.) pomagali do boljšega življenja.
 2. Pasji sprehajalec: Tako boste tako vedno v družbi psov, za nameček pa boste zaradi še v dobri formi in z debelejšo denarnico.
 3. Odvetnik za pravice živali: Za ta poklic sicer potrebujete diplomo iz prava, a če ste ljubitelj živali, je to eden od načinov, kako priti do dobre službe in hkrati prispevati v dobrobit živali.
 4. Načrtovalec zabav za hišne ljubljenčke: Lastniki živali prirejajo zabave za svoje ljubljence. Če radi načrtujete zabave in ljubite pse, je to odlična karierna priložnost.
 5. Fotograf psov: Povpraševanja po tem profilu je čedalje več, odličen fotograf pa bo tako lahko prišel do lepega zaslužka.
 6. Pasji frizer: Ta poklic zahteva kar nekaj spretnosti in veščin, hkrati pa tudi potrpljenja, a obiskovalcev imajo pasji saloni vedno dovolj.
 7. Maser/terapevt za pse: Tudi po teh storitvah je čedalje več povpraševanja, saj ima masaža tako kot pri ljudeh tudi pri psih pozitivne učinke.
 8. Vodja pasjih pustolovščin: Seveda ne govorimo o sprehajalcu psov, temveč o osebi, ki bo psom omogočila različne pustolovščine, od planinarjenja do surfanja.
 9. Izdelovalec pasjih priboljškov: Pasji priboljški postajajo velik posel; če boste svoje pasje piškotke in druge pasje dobrote ponudili pasjih salonom, veterinarskim klinikam ali trgovinam za živali ter omenjene ustanove očarali, lahko precej zaslužite.
 10. Pasji trener: Za dobrega pasjega trenerja se bo vedno našlo delo, saj je psov čedalje več, potreb po lepo vzgojenih kosmatincih pa tudi.
 11. Izdelovalec pasjih oblačil: Ker čedalje več psov nosi oblačila, je tudi to ena od možnosti za izboljšanje stanja na osebnem računu. Če radi šivate, se razume.
 12. Pasji šofer: Veliko mest in držav ne dovoljuje psom uporabljati javnega transporta, zato se tisti ljudje, ki nimajo lastnega prevoza, so starejši ali imajo različne oblike invalidnosti, včasih odločijo za to možnost, če mora pes do veterinarja ali pasjega frizerja.
 13. Pasja varuška: Skrbi za psa na njegovem domu, medtem ko lastnikov ni doma. Za tovrstno storitev se največkrat odločajo ljudje, ki želijo svojim psom prihraniti naporna potovanja na letalih.
 14. Ustvarjanje umetniških del, na katerih so upodobljeni psi: Če radi rišete ali slikate oziroma imate druge umetniške veščine, vam bodo lastniki psov zagotovo dobro plačali za prepričljivo upodobitev svojih ljubljenčkov.
 15. Voditelj psa na pasjih razstavah: Nekateri vzreditelji in lastniki psov na pasjih razstavah svoje pse tudi vodijo med ocenjevanjem sodnikov, ni pa to nujno. Vzreditelji in lastniki psov namreč velikokrat najamejo profesionalne voditelje, ki na razstavah pse vodijo tako, da jih prikažejo v kar najlepši luči.

Katja Željan