Tiskana številka: avgust/september 2020

4. avgusta, 2020
V aktualni številki si preberite:

V središče smo postavili: V središče smo postavili invalidne pse. Do kdaj je invalidnost psa sprejemljiva in kje je točka, ko je prav, da svojemu ljubljencu omogočimo privilegij, ki ga ljudje nimamo – evtanazijo?

Tema meseca: Predstavljamo Abby, PASJO ZVEZDO 2020. Obiskali smo družino v Lescah, kjer je Abby pridno pozirala fotografinji, z njenim lastnikom Žigo pa smo se pogovorili o tem, kakšna psička je Abby in kaj najraje počne.

Na klepet smo povabiti modno oblikovalko Majo Ferme, ki s psi sobiva že od malih nog, trenutno pa ji družbo delata Om in Shanti, dolgodlaki čivavi.

V osrednjem intervjuju smo se pogovarjali z Nežo Bric, ki je navdušena nad ovčarskimi psi in njihovim delom z ovcami.

Za pasmo meseca smo tokrat izbrali ameriško akito, med redkimi pasmami pa predstavljamo zares redkega islandca.

V rubriki Šolanje in šport pišemo o tem, kako je šolanje psov potekalo pred leti in kakšne metode so v veljavi danes. Poleg tega pa pišemo tudi o tem, da moramo biti pri uporabi kazni previdni, ter zakaj se je sili in grobosti bolje izogniti.

V Zdravju smo se tokrat pogovarjali o zdravju pasjih oči. Obiskali smo Tadeja Zemljiča, dr. vet. med., dipl. EVCO, enega največjih strokovnjakov na področju veterinarske oftalmologije pri nas.

V rubriki Prehrana pišemo o trendih v pasji prehrani, pa tudi o tem, kaj pomeni, če pes je svoj kakec.

V Mačjem svetu pa smo se posvetili nevihtam – kaj storiti, če se naša mačka boji neviht, kako ji pomagati?