Tiskana številka: junij/julij 2020

3. junija, 2020
V aktualni številki si preberite:

V središče smo postavili: Raziskovali smo, koliko je bilo posvojitev v času karantene in kaj pomeni posvajanje v tako izrednih razmerah.

Tema meseca: Gozdni bonton je sedaj, ko je veliko ljudi svoje kotičke samote iskalo prav v gozdovih, še toliko bolj pomemben. Kakšno je pravilno obnašanje v gozdu? Katere pa so nevarnosti, ki v gozdu pretijo na našega psa?

Na klepet smo povabiti pevko Alenko Godec, ki si brez psov ne predstavlja življenja.

V osrednjem intervjuju smo se pogovarjali z Martinom Močnikom in njegovo psičko vodnico Bibo – kljub Martinovi slepoti osvajata majhne in velike cilje, izzivov pa jima ne zmanjka.

Za pasmo meseca smo tokrat izbrali češkoslovaškega volčjaka, med redkimi pasmami pa predstavljamo valižanskega terierja.

V rubriki Šolanje in šport pišemo o tem, da je pristop k šoli in vzgoji pri različnih pasmah drugačen, prav takšna morajo biti tudi lastnikova pričakovanja. Poleg tega pa smo dodali nekaj nasvetov, kaj početi s psom v poletnih dneh ob vodi.

V Zdravju smo se tokrat pogovarjali o vseh nevarnostih in izzivih, ki jih prinaša poletje. Naš sogovornik je bil Emil Senčar, dr. vet. med in direktor Veterinarske bolnice Ptuj.

V prehranski rubriki pišemo o vlogi rib v pasji prehrani ter o hrani za pse na dopustu ali v varstvu.

Rubriki Mačji svet pa o tem, kako pripraviti mačko, da bo pila več, pa tudi o tem, da so mačke (udomačene!) ene največjih plenilcev na svetu!