Tiskana številka: oktober/november 2020

6. oktobra, 2020
V aktualni številki si preberite:

V središče smo postavili: O čistokrvnih psih brez rodovnika. »S tako imenovanimi mešančki ni povsem nič narobe, veliko pa je lahko narobe s psi, ki jih vzreditelji prodajajo kot čistokrvne brez rodovnika,« opozarjajo poznavalci, kinologi in veterinarji.

Tema meseca: Smrt je sestavni del življenja in večina pasjih skrbnikov se vsaj enkrat v življenju sooči z izgubo svojega pasjega prijatelja. Čeprav veliko ljudi odganja to misel nekam na rob zavesti, je dobro vedeti, kaj se zgodi po smrti, kakšen je postopek, kakšne so možnosti pokopa, kako se soočiti z žalovanjem. Zato smo o vsem tem povprašali strokovnjake.

Na klepet smo povabiti Natalijo Verboten. Natalijo in njeno družino je pred štirimi meseci razveselil in jim življenje popestril beagle Don. Kužek je zapolnil praznino, ki je nastala ob slovesu višavskega terierja Rockyja.

V osrednjem intervjuju smo se pogovarjali z mlado aktivistko, fotografinjo in ljubiteljico živali Anjo Kosi.

Za pasmo meseca smo tokrat izbrali weimaranca, med redkimi pasmami pa predstavljamo malega italijanskega hrta.

V rubriki Šolanje in šport pišemo o 10 zlatih pravilih šole in vzgoje, pa tudi o 5 najbolj pogostih napakah na tem področju.

V Zdravju smo se tokrat pogovarjali o nevroloških motnjah. Pri tem nam je pomagal Tomaž Miklavžin, dr. vet. med iz Veterinarskega centra Miklavžin.

V rubriki Prehrana pišemo o krompirju – je za pse prepovedan ali dovoljen? Pa tudi o večni temi – kosteh v pasji prehrani in o tem, kako z domačo lekarno pomagati psom, ki imajo težave s sklepi.

V Mačjem svetu pa tokrat predstavljamo pasmo Maine Coon.