Aktualna številka

Tiskana številka: oktober/november 2021

V aktualni številki si preberite:

V središče smo postavili: Ljudje s psi so še vedno manj zaželeni najemniki.

Tema meseca: Življenje s pasjim seniorčkom je drugačno – manj aktivno, a prinaša v življenje cele družine več miru.

Zdravje in nega: Z ustrezno preventivo nad displazijo kolkov. Pišemo pa tudi o glivicah kvasovkah, kar je izjemno aktualna tema prav v tem času.

Na klepet: Na klepet smo povabili Marušo Orel, ki se je s psom Pikijem odpravila na izjemno dolgo in naporno Via Dinarica.

Šolanje in šport: Tokrat pišemo o tem, zakaj izvajanje poslušnosti ne spada v proces prevzgoje psa. Poleg tega pa tudi ponujamo bralcem dva nasveta, kako narediti domačo pasjo miselno igračo. Pišemo tudi o tem, zakaj je igra za psa tako pomembna.

Prehrana: Kostna juha je tudi za pse lahko zelo blagodejna. Kako jo pripravimo, serviramo in shranimo tudi za daljše obdobje? Pišemo tudi o kozjem mleku in kdaj je priporočljivo.

Mačji svet: Pes in mačka – prijatelja ali sovražnika? Kako poskrbeti, da bosta doma postala prava prijatelja in zaveznika?

Pasma meseca: Baset – pes z najbolj otožnim pogledom je nežen in miren hišni ljubljenec, ki bi za naklonjenost lastnika naredil vse.

Redka pasma: Novoškotski prinašalec  je najmanjši od šestih pasem prinašalcev in hkrati edina kanadska pasma prinašalcev.