V novi številki revije Moj pes (feb/mar 2022) med drugim preberite …

3. februarja, 2022
Blanka Markovič Koren, urednica revije

Zakaj so vedno krivi veliki psi? Vprašanje postavljamo v žarišče tokratne revije, odgovore pa smo poiskali tako pri Alfakanu kot pri pasjih inštruktorjih, in upokojenem vodniku policijskih psov. Kateri pa sploh so veliki psi, pojasnjujejo v Slovenskem klubu za velike pasme in molose. Kako konflikt preprečiti in se odzvati ob spopadu psov?  Preberite v članku!

V Pasmi meseca predstavljamo kanarskega psa, umirjenega, po potrebi pa tudi temperamentnega ter zaščitniškega orjaka, ki hodi kot divja mačka. Da je reševanje nekaj, čemur si predan s srcem in dušo, v intervjuju poudarja Monika Majeršič, vodja ekipe reševalnih psov Slovenije, ki je na svetovnem FCI prvenstvu v Romuniji dosegla sijajno drugo mesto.

Intervju

Urška Ivanovič, ena od gonilnih sil Društva Ambasadorji nasmeha,  je posvojila trinogega kužka, ki se je pridružil njeni Mili, prav tako posvojenki. V intervjuju boste med drugim izvedeli, česa se lahko naučimo od psov s posebnimi potrebami in zakaj so terapije s pomočjo živali tako uspešne.

Tonetova rubrika

Tonetu Hočevarju, prvemu uredniku revije Moj pes, publicistu, novinarju in pravi kinološki enciklopediji smo zaupali rubriko in jo po njem tudi poimenovali. Tonetova rubrika nas tokrat popelje med oprsnice, ki so po tisoč letih še vedno nekaj novega. Nova rubrika Pasji prijatelji pa prinaša zgodbo o sobivanju dveh psov in dveh muckov.

Spremljajte urednico revije na RTV SLO

Ne prezrite razširjene rubrike za naše najmlajše bralce, v kateri jih nagovarja kuža Rokec iz Mehike s svojimi prisrčnimi zgodbami, ugankami in zankami.

In še: od 23. februarja naprej boste zanimive pasje vsebine vsako drugo sredo v mesecu  lahko spremljali tudi v oddaji Dobro jutro na 1. programu TVS.