Aktualna številka

V novi številki revije Moj pes (jun/jul 2022) med drugim preberite …

V junijsko-julijski številki revije Moj pes predstavljamo tibetanskega mastifa, najredkejšo priznano tibetansko pasmo tako v svetu kot tudi pri nas.

Pes, ki je veljal za prestižnega, pogosto v družbi vladarjev, je umirjen, samozavesten in ljubezniv pasji tovariš, ki pa ne bo brezpogojno ubogal.

V žarišče tokrat postavljamo razstavljanje psov, pasti in prednosti le-tega. Gre za zelo resno dejavnost skrbnikov rodovniških psov, ki zahteva obsežne priprave, tako za psa kot za skrbnika in: tudi v kinologiji se vse vrti okoli denarja!

Že več kot poldrugo leto je Potujoči brlog, kot so poimenovali svoj avtodom, njihov dom. Nastja, Rok in psička Šnofka so z njim obredli že 22 držav in niti pomislijo ne, da bi se že vrnili v Slovenijo. Njihovim pustolovščinam sledimo tudi v reviji Moj pes.

O slovenski kinologiji skozi čas ob njeni stoti obletnici v svoji rubriki razmišlja Tone Hočevar, prvi urednik revije Moj pes, v Otroškem kotičku pa tokrat tudi o  tem, kako je Rokec, mehiški kuža, praznoval prvi rojstni dan in premagal Tlaloca.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.