Aktualno Pasme Zanimivo

10 pasem psov, ki naj bi se najbolje znašli v pisarni

Zadnja leta vse več ljudi dela od doma, vse več podjetij pa omogoča, da s seboj na delo pripeljete tudi svojega psa ali mačko. 

Zato smo poiskali seznam pasem psov, ki naj bi bili najbolj primerni za delo v pisarni – službeni ali domači. Ki znajo “potrpeti”, da delate, so mirni in družabni. To so pasme, ki jih predlaga strokovnjak za vedenje psov Adem Fehmi.

1. Doga

S svojo velikostjo doge na prvi pogled niso najprimernejše za družbo v pisarni. A pasma je znana po nežnem in mirnem značaju, so tudi med tihimi psi. Potrebujete le dovolj prostora.

2. Vižla

Tudi vižla ni majhen pes, je tudi zelo energičen. A hkrati prijateljski, družaben in tih.

3. Maltežan

Maltežani so znani po svoji tihi in neodvisni naravi, velikokrat so zadovoljni sami s sabo in se znajo zaposliti, kar je idealno za čas sestankov. Sicer pa so družabni in se bodo verjetno zelo dobro znašli v družbi lastnikovih sodelavcev. Ne glede na dolgo dlako, je za sabo ne puščajo veliko.

4. Nemški ovčar

Nemški ovčarji so zvesti in učljivi ter se obnašajo v skladu s pričakovanji. Morda rabijo nekaj dlje, da zaupajo novim ljudem, a hkrati ne bodo tako željni pozornosti.

5. Pritlikavi šnavcer

Tudi šnavcerji so znani po tem, da so zelo samostojni, je pa menda tako, da v primeru dolgočasja hitro in glasno opozorijo na to. S šnavcerjem pod mizo naj bo torej tudi kakšna igračka.

6. Koker španjel

Pasmo strokovnjak opiše kot zelo prijateljsko, ki potrebuje veliko gibanja. Najprej dolg sprehod, potem pa pisarna.

7. Pudelj

Prijateljski, zvest in učljiv pudelj je tudi med pravo izbiro pasme za družbo v pisarni, tudi pudlji ne izgubljajo veliko dlake.

8. Labradorec

Pameten, vesele narave in znan kot družinski pes je idealen tudi za družbo v podjetju ali domači pisarni. Nežen, zelo umirjen – potrebuje pa dober sprehod in dober obrok.

9. Beagle

Beagli so šarmantni psi, ki znajo očarati, potrebujejo pa veliko pozornosti in igre. Če so predolgo sami doma, znajo kaj uničiti, tako da je možnost, da ga vzamete s seboj na delo, zanje dobrodošla. Idealen sopotnik pa je igrača s priboljški.

10. Zlati prinašalec

Pametni, odprti in družabni psi, kot so zlati prinašalci, so izredno popularni – in prav takšni bodo tudi v pisarni. Se pa zna v toplih mesecih zgoditi, da boste morali za njimi v podjetju počistiti kupček dlake.

 

 

 

error: Kopiranje teksta ni mogoče.