Aktualno

Augie praznovala 20 let in se zapisala v zgodovino kot najstarejši zlati prinašalec

Fotografija je simbolična
August oz. Augie, kot jo kličejo, je pred kratkim praznovala 20 let in se zapisala v zgodovino. Postala je namreč najstarejši znani zlati prinašalec na svetu.

Augie prihaja iz ameriške zvezne države Tennessee. Praznovala je s korenčkovo torto in svojimi najljubšimi ljudmi in psi ob sebi. To sta njena skrbnika Jennifer in Steve Hetterscheidt ter trije štirinožni prijatelji. Prvotno so sicer želeli ta jubilej praznovati z večjo zabavo, vendar je epidemija to preprečila. ”Kljub temu smo poskrbeli, da se je Augie počutila ljubljeno,” je povedala Jennifer.

Kot so zapisali na blogu Golden Hearts, kjer so prvi objavili zgodbo o Augie, so znani zlati prinašalci, ki so dopolnili 17, 18 in 19 let, Augie pa je prva, ki je dočakala kar 20 let.

Augie je posvojenka, ki sta jo Jennifer in Steve posvojila, ko ji je bilo 14 let. Pred tem se je dvakrat selila, preden je našla svoj ‘za vedno’ dom. Jennifer pravi, da je Augie enostavno srečen pes: ”Srečna je, ko kaj počne. In srečna je tudi, če ne dela nič. Brez nje si ne predstavljam življenja.”

Kljub temu, da je bila Augie že v zrelih letih, ko sta jo posvojila, Jennifer in Steve pravita, da je bila polna energije, cela poletja je preživljala v bazenu, veliko so potovali po državi. Danes je, pričakovano, Augie bolj počasna, njeni skrbniki pa ves čas budno opazujejo vsak njen premik, da se ji ne bi kaj zgodilo. V njenih očeh pa je še vedno volja do življenja.

Nasveti Moj pes

Poglej vse nasvete

error: Kopiranje teksta ni mogoče.