Aktualno

Družina se je preselila, ostarelo psičko Atheno pa pustila na težki verigi

V Bolgariji so na težki verigi sredi ničesar našli privezano starejšo psičko. Njena družina se je preselila in psičko Atheno zapustila, odvrgla kot smet.

V bolgarski pokrajini, v bližini enega izmed zapuščenih lokalov, je osamljeno živela psička na verigi. Mimo nje so vozili tovornjaki, sem in tja jo je kakšen poškodoval. Okrog vratu ji je družina, preden so jo zapustili, privezala težko verigo, tako da ni bila sposobna iskati ne hrane in ne vode. Bila je podhranjena, zanemarjena, polna bolh. V tem času je izgubila tudi vid na eno oko.

Za psičko, ki sliši na ime Athena, je izvedela Laurica Nagel, prostovoljka ene izmed živalovarstvenih organizacij, in odšla raziskovat, kaj se dogaja. Atheno je našla v groznem stanju. Nemudoma jo je nahranila in odpeljala k veterinarju. Ugotovili so tudi, da se je družina ostarele psičke preselila, njo pa so pustili kar tam, na težki verigi.

Kljub težkim razmeram, v katerih je živela in ob dejstvu, da je psička že precej stara, je Athena povsem okrevala. Prostovoljci so ji pričeli iskati topel dom, hkrati pa jih je močno skrbelo, da zaradi Athenine starosti to ne bo lahka naloga.

A motili so se. Athenino fotografijo je videla družina iz Moskve in se zaljubila vanjo na prvi pogled. Danes Athena živi z njimi mirno in lepo ter vsaj na starost spoznava življenje, kakršno bi moralo biti že prej.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.