Aktualno

Februar je posvečen odgovornim lastnikom hišnih ljubljenčkov

Če imate hišnega ljubljenčka, vas ima najraje prav vaš pes, mačka ali drug kosmati ali pernati prijatelj.

Prav je, da jim vračate vso možno ljubezen in poskrbite za njihove osnovne potrebe. Zagotovite jim varno zavetje, primerno hrano, čisto vodo in poskrbite za njihovo zdravje, vsak dan v letu in ne samo februarja, ko ponekod po svetu mesec posvečajo odgovornim lastnikom hišnih ljubljenčkov.

Kako poskrbeti za varnost, zdravje in dobro počutje hišnega ljubljenčka?

·         Obisk veterinarja – Zelo pomembno je, da svojega ljubljenčka vsaj enkrat letno peljete k veterinarju. Poleg zdravljenja bolezni vam lahko veterinar zagotovi tudi vse informacije, ki jih potrebujete o potrebah ljubljenčka glede prehrane, vadbe in življenjskega okolja.

·         Uravnotežena prehrana – Različni hišni ljubljenčki potrebujejo različne diete in bistveno je, da veste, kakšno hrano in porcije potrebuje vaš ljubljenček. Redna prehrana z nadzorovanimi porcijami lahko vašemu ljubljenčku pomaga živeti najboljše možno življenje.

·         Varen dom – Pogosta napaka, ki jo delajo številni lastniki hišnih ljubljenčkov, je, da se ne zavedajo vseh skritih nevarnosti za svojega ljubljenčka v svojem domu. Hišni ljubljenčki so po naravi radovedni, zato poskrbite, da nevarne predmete, hrano, sobne rastline postavite na mesto, ki ga nikakor ne morejo doseči.

 

Vir: National Today

error: Kopiranje teksta ni mogoče.