Film Pes tudi pri nas – od 24. februarja v kinu

18. februarja, 2022
Foto: Blitz Film & Video Distribution Ltd.

Film Pes prihaja v slovenske kinematografe 24. februarja. Gre za komedijo/dramo s Channing Tatumom v glavni vlogi, pri kateri pa se mu pridruži belgijska ovčarka Lulu, ki jo on kliče kar PES. Poleg glavne vloge pa je Channing Tatum film tudi sorežiral, navdih za film pa je dobil po zaslugi svoje psičke po istem imenu – Lulu, ki je na žalost zaradi raka leta 2018 poginila.

To izjemno filmsko delo v vseh pogledih z lahkoto konkurira najaktualnejšim filmskim hitom, saj nas bo s svojo zgodbo in igro, ki jo kot odličen duo uprizorita Channing in Lulu, zadel direktno v srce ter povzročil, da se bomo smejali in jokali hkrati.

Predstavlja odlično priložnost, da spoznamo iskreno prijateljstvo med človekom in psom ter še enkrat potrdimo tisto, kar je že dolgo časa znano: PES je človekov najboljši prijatelj.

Kakšno zgodbo pripoveduje film pes?

Nekdanjemu vojaškemu čuvaju Briggsu je dodeljena skrb za vojaško izšolano psičko padlega vojaka. Njegova naloga je pripeljati psičko na drug konec države, da bi bila lahko prisotna na pogrebu svojega umrlega lastnika. Njuna pot ju prisili v prav posebno sobivanje, ki pa ni nič bolj enostavno zaradi nepredvidljivega obnašanja tega „kosmatega demona”. Vendar pa ravno te neverjetne situacija Briggsa potisnejo na rob svojih zmožnosti in ga spodbudijo, da ponovno razmisli o sebi in o svojem novem odnosu s pasjim sopotnikom.

Foto: Blitz Film & Video Distribution Ltd.

“Pred nekaj leti sva z našim prijateljem Brettom Rodriguezom posnela dokumentarni film za HBO (War Dog) o odnosu med vojaki za posebne operacije in delovnimi psi K9, ki poleg njih služijo na misijah. Ko smo se poglobili v našo zgodbo, smo spoznali, kako močno navdušeni smo nad globino vezi, ki so se spletle med temi vojaki in njihovimi štirinožnimi spremljevalci. Razlike med človekom in živaljo so postale ne samo zamegljene ampak v večini primerov popolnoma izničene. Vojake, ki smo jih spremljali, so njihovi pasji tovariši pogosto spravili v solze. Samo psi so lahko prebili njihov na videz neprebojen čustveni oklep, kar je zelo pogosto vodilo do celjenja globokih psiholoških ran.

Film PES je tudi vesel in srčen poklon prijateljstvu, ki sva ga imela tako jaz kot Channing s svojimi psi in vsem odličnim potovanjem, ki smo jih skupaj doživeli. Za naju je PES zelo oseben film, vendar veva, da je to tudi film z velikim srcem in pristnim humorjem, v katerem bo užival prav vsak gledalec od začetka do konca. Iskreno upava, da se nama boste pridružili na tej vožnji!” sta povedala Rein in Chan (režiserja filma, Reid Carolin, Channing Tatum).

Poglejte si še napovednik