Francoski predsedniški pes Nemo v filmčku prosi, da smo prijazni do živali

4. januarja, 2021
Fotografija je simbolična
Francoski predsedniški pes, Nemo, je po poročanju STA nastopil v videu v okviru kampanje, katere namen je boj proti zapuščanju živali in spodbujati njihove posvojitve.

»Dober dan! Sem Nemo. Moja zgodba se je začela tako, da so me zapustili. Vendar imam od avgusta 2017 novo družino. Hiša, v kateri živim, je polna ljubezni,« piše v videu, v katerem nastopa ljubljenček Macronovih, ki je mešanec med labradorcem in bruseljskim grifonom.

Dodaja, da podobno, kot so njega, lastniki v Franciji vsako leto zapustijo 100.000 živali. Hkrati poudarja, da naj pse bodoči posvojitelji posvojijo z zavedanjem odgovornosti. Video je francoski predsednik objavil na svojih družbenih omrežjih. »Vaš hišni ljubljenček je del vaše družine. Računa na vas,« sklene štirinožec.

Po navedbah na posnetku bodo francoske oblasti pripravile načrt za spodbujanje posvojitev zapuščenih živali. Temu bo namenjenih 20 milijonov evrov.

Štiriletni Nemo, ki ga je francoski prvi par posvojil iz zavetišča za zapuščene živali kmalu po Macronovem prevzemu oblasti, se pogosto pojavlja ob francoskem predsedniku, predvsem med obiski tujih voditeljev.

Katja Željan