Aktualno

Gasilci iz vročega zapuščenega avta komaj rešili psa

foto: adobestock
Gasilska enota v Houstonu je v vročem zapuščenem avtu našla ujetega psa. Temperature so v tistih dneh tam dosegale že do 33°C, zato bi bila za psa situacija lahko tudi usodna.

Gasilci so ga potegnili iz razgretega avta ter mu nudili vodo in tolažbo. Pes je bil nato premeščen na varno.

Na družbenih omrežjih so mnogi hvalili delo gasilcev. V podrobnem odgovoru so gasilci zaskrbljene bralce obvestili o nadaljnjih ukrepih. Oblasti so obvestili o malomarnosti skrbnika, s čimer bodo lahko sedaj ukrepali naprej in s tem skušali preprečiti tovrstne nevarne situacije v prihodnosti.

V opozorilo tudi pri nas: Na sončen dan je hitro lahko usodno, če psa pustimo v avtu

Z naraščajočimi temperaturami pred poletjem je pomembno, da poskrbimo za naše hišne ljubljenčke. Avtomobili se hitro spremenijo v smrtonosne vroče komore, tudi če so okna v avtu priprta.

Tako kot velja za ljudi, tudi živali ne smemo puščati samih v razgretem avtu. Vedno poskrbite, da ima vaš ljubljenček dovolj sveže vode in sence. V poletnih dneh je smiselno prestaviti čas za sprehode in igro v hladnejše dele dneva. Ne pozabite – če vam je vroče, je njim še bolj. Zato upoštevajte enostavne previdnostne ukrepe in svojemu psu zagotovite varno poletje.


Preberite tudi: Zakaj psa v vročini ne smemo pustiti v avtomobilu niti za nekaj minut?

Zakaj psa v vročini ne smemo pustiti v avtomobilu niti za nekaj minut?

error: Kopiranje teksta ni mogoče.