Aktualno

Italija prepovedala vse bolj popularno jogo s pasjimi mladiči

foto: adobestock
Italija je prepovedala tečaje joge s pasjimi mladiči.

Ministrstvo za zdravje je organizatorjem omejilo delo na delo z odraslimi psi, saj so za mladičke tečaji lahko preveč stresni. Poleg tega je ministrstvo lokalne oblasti pozvalo k rednim preverjanjem teh tečajev.

Pasji mladiči naj bi pri tečajih joge izboljševali počutje tečajnikov, kar pa jih uvršča v kategorijo »terapije s pomočjo živali«. Pravno gledano je tovrstne terapije mogoče izvajati samo z odraslimi živalmi.

Mladiči niso varni, zanje med jogo ni poskrbljeno

Z ministrstva je prišla tudi informacija, da si organizatorji tečajev pogosto izposojajo pasje mladičke pri rejcih. Strokovnjakinja za pse Giusy D’Angelo je izpostavila težavo, da mladiči niso varno prepeljani na lokacije tečajev, pri čemer prihaja do resne nevarnosti dehidracije. Nekateri mediji poročajo tudi, da so ponekod psičkom onemogočili dostop do vode pred in med tečaji, da bi preprečili uriniranje med tečaji. Prakse, kot so te, so privedle do tega, da se številne organizacije zdaj zavzemajo za popolno prepoved tečajev joge s kužki.

Italija pa ni edina država, ki ukrepa. Kraljeva družba za preprečevanje mučenja živali Združenega kraljestva je pozvala vse, naj namesto joge s kužki preizkusijo druge rekreativne dejavnosti.


Preberite tudi: “Pasja joga” vse bolj popularna, pa je res tako sproščujoča tudi za mlade pse?

“Pasja joga” vse bolj popularna, pa je res tako sproščujoča tudi za mlade pse?

error: Kopiranje teksta ni mogoče.