Aktualno

Jutri je na 1. živalski konferenci v Sloveniji Pasji dan

Ōkami® izobraževalni portal za živalsko starševstvo, ki s pomočjo strokovnih avtorskih prispevkov o oskrbi, zdravju, psihologiji in terapijah živali izobražuje skrbnike vseh družnih živali, organizira 1.Živalsko konferenco v Sloveniji z naslovom “EVOLUCIJA SOBIVANJA”.  

Dogodek se bo odvil na Biotehniškem centru Naklo med 7. In 10. septembrom 2023.

Jutri se bo odvil Pasji dan

10.september med 9h in 17h: Predavanja in delavnice o izvoru in naravnih potrebah psov, prioritetah osnovnih življenjskih potreb, prehrani psov, zdravstvenih težavah in kako ohranjati zdravje gibalnega aparata psa v vseh življenjskih obdobjih.

Od izvora psa do njegovih potreb

Ena izmed glavnih tem konference bo posvečena našim zvestim štirinožnim prijateljem – PSOM! In katerih tematik se bodo dotaknili? Spoznajte zgodovino in naravne potrebe psov:

 • 1. sklop: Izvor psa:

Na konferenci bomo raziskali evolucijo in njeno delovanje, pa tudi hipoteze o razvoju psa. Odkrili bomo glavne skupne značilnosti družine Canidae ter variabilnost določenih lastnosti med različnimi pasmami. S posebnim poudarkom bomo predstavili tudi tiste značilnosti, ki so jih psi razvili in so drugačne od njihovih volčjih sorodnikov.

 • 2. sklop: Osnovne življenjske potrebe:

Spoznali bomo, kako pomembno je zadovoljevanje osnovnih potreb naših pasjih sopotnikov. Skupaj se bomo pogovarjali o pomenu varnosti, pravilni prehrani, negi telesa in spanju. Posebno pozornost bomo namenili tudi igri, saj je ta ključnega pomena za uravnoteženo in srečno pasje življenje.

 • 3. sklop: Osnovne vedenjske potrebe:

Psi imajo svoje edinstvene vedenjske potrebe, kot so vohanje, žvečenje, kopanje, prosto gibanje in igra. Na konferenci bomo raziskali, kako lahko zagotovimo, da bodo naši zvesti prijatelji zadovoljili te potrebe v našem domačem okolju. Poleg tega bomo v praksi spoznavali pomembnost opazovanja naših psov ter kako razumeti njihovo pasjo komunikacijo.

 • 4. sklop DELAVNICA

Vohanje/raziskovanje, žvečenje/grizenje, kopanje, prosto gibanje, igra. Pomen veščine opazovanja in razumevanje pasje komunikacije.

 • 5. sklop PREHRANA

Poglobili se bomo v biološke prehranske potrebe psov in pregledali možne načine prehranjevanja.

 • 6. ZDRAVSTVENE TEŽAVE PSOV SKOZI ŽIVLJENJSKA OBDOBJA – Kaj lahko storimo skrbniki?

Seznanili se bomo s preventivnimi ukrepi, najpogostejšimi boleznimi, težavam gibalnega aparata. Spoznali bomo pomen in se naučili osnov razumevanja bolečine ter postopanja v času bolezni.

 • 7. sklop DELAVNICA – Fit pes skozi obdobja

Kako nam naravno pasje vedenje in potrebe pomagajo ohranjati njegovo vitalnost. Spoznali bomo osnove preventive in vaje za vsakdanje življenje.

Predavateljice:

 • Petra Mohar – biologinja in vedenjska svetovalka za pse.
 • Urška Petek, dr. vet. med.
 • Daša Korže, mag. inž. zoot.
 • Eva Tasič, dr.vet.med.

“Pridružite se nam na Veliki živalski konferenci, kjer bomo skupaj raziskovali in delili znanje o naših čudovitih prijateljih – psih!” vabijo organizatorji.

Več informacij o konferenci in prijave najdete tule.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.