Revolucionarna rešitev, na katero prisegajo tudi veterinarji

7. marca, 2022

Eden najpogostejših razlogov za obisk veterinarja so zagotovo vneti sklepi, bolečine in okorelost psa. Po zadnjih podatkih  naj bi namreč vsak 5. pes imel težave z osteoartritisom, ki močno vpliva na kakovost življenja psa, saj mu onemogoča redno in lahkotno gibanje. 

Še posebej je ta nadloga neusmiljena v hladnejših mesecih, zato vam spodaj predstavljamo revolucionarno rešitev, ki bo vašemu pasjemu ljubljenčku zopet povrnila željo po najrazličnejših aktivnostih.

Kaj je osteoartritis in kako ga prepoznamo?

Osteoartritis je degenerativno obolenje sklepa in je eno najbolj pogostih oblik artritisa pri psih. Simptomi, ki največkrat kažejo na to, da se naš pasji prijatelj sooča s to boleznijo, so: šepanje, sprememba v drži, težje vstajanje iz sedečega ali ležečega položaja, bolečina, neaktivnosti in apatičnost. 

Popolnega zdravila za to bolezen žal ni, obstajajo pa načini, ki so do sedaj pokazali izjemen napredek pri lajšanju simptomov in povrnitvi mobilnosti pri psih. Eden najpomembnejših je vsekakor uravnotežena prehrana, s katero vzdržujemo primerno telesno težo. Za zelo pomemben faktor pri omejevanju te bolezni pa so se izkazale tudi esencialne maščobne kisline.

Zakaj so esencialne maščobe tako pomembne v prehrani psov? 

Maščoba ima zelo pomembno vlogo v prehrani psov – ne samo, da zagotavlja skoncentrirano obliko energije, nosi tudi v maščobi topne vitamine in psa oskrbuje z esencialnimi maščobnimi kislinami. Le-te v telesu zavirajo nastanek vnetnih procesov in razpad hrustančnih celic v sklepu. Prav tako pa pomembno vplivajo tudi na pasjo kožo, dlako, kognitivne sposobnosti in še na marsikaj drugega.

Kot eden najboljših virov esencialnih maščob, ki se že leta uporablja tudi v prehranskih dodatkih za ljudi, je pridobljen iz zelenouste školjke Perna Canalius. Protivnetne učinke te novozelandske zelenouste školjke pripisujejo sinergijski kombinaciji hranilnih snovi in velikemu deležu omega-3 maščobnih kislin v oblikah EPA in DHA. Njeni izjemni učinki pa so v obliki prehranskega dopolnila Antinol® od leta 2012 na voljo tudi vsem skrbnikom psov, ki se soočajo z degenerativnimi obolenji sklepa svojega psa. To težko pričakovano prehransko dopolnilo, ki je do danes pomagalo že več kot 4 milijonom psom po vsem svetu, pa je podjetje Panakea d.o.o. pripeljalo tudi v Slovenijo in tako našim kosmatincem omogočilo bolj vitalno življenje z manj bolečinami. 

Antinol – rešitev potrjena tudi s strani veterinarjev… 

Antinol® je revolucionarno, 100% naravno, protivnetno sredstvo za lajšanje simptomov osteoartritisa in bolezni, povezanih s sklepi pri psih. V jedru Antinola® je patentirana sestavina PCSO-524®, edinstveni lipidni izvleček iz novozelandske zelenouste školjke. Antinol spada v kategorijo funkcionalnih maščob, ki vsebujejo več kot 30 različnih esencialnih maščobnih kislin, vključno s celotnim spektrom dragocenih omega maščob, v eni majhni kapsuli, ki jih je nemogoče dobiti samo z običajno prehrano.

Antinol je v Sloveniji v samo nekaj mesecih pomagal že več kot 2.000 slovenskim psom pri lajšanju njihovih bolečin in ostalih nevšečnosti, povezanih z osteoartritisom.


Če si želite tudi vi izvedeti več o tej revolucionarni rešitvi, ki je po vsem svetu pomagala že več kot 4 milijonom psom pregnati slabšo mobilnost in upad »življenjske energije«, potem kliknite na to povezavo in si ga čim prej zagotovite tudi vi.