Kuža zbil avto, ko je v strahu pred ognjemetom pobegnil

19. novembra, 2020
December je za nekatere stresen mesec. Tudi za Sandro Rolfe in njene psičke Penny, ki jo je lani zaradi ognjemetov zbil avto.

Britanka Sandra Rofle se zaradi izjemno slabe izkušnje z ognjemeti od tedaj bori za njihovo prepoved oz. osvešča o tem, kaj lahko pirotehnika povzroča psom.

Sandri dela družbo Penny, ki jo je posvojila iz zavetišča. Zaradi preteklih izkušenj je izjemno boječa. Tistega dne, ko je pričelo pokati in so se iskrili ognjemeti je bila psička čisto trda od strahu. Sandra ji je skušala pomagati na vse načine, prižgala je televizijo, zagrnila zavese.

Ko se je pokanje končalo, je odšla ven, da bi se prepričala, ali je psa varno spustiti na potrebo. Ravno, ko je odprla vrata, pa je počilo čisto blizu njenega doma. Psička je zbežala in ni je mogla priklicati nazaj.

Kmalu pa ji je zazvonil telefon – klicali so iz sosednje ulice, da je Penny zbil avto. Sandra je psičko odpeljala na urgenco – imela je zbit zob in bolečine, toda odpustili so jo še istega večera.

Sandra Rofle se tako boji letošnjih ognjemetov, da razmišlja, da bi za ta čas Penny poslala k sestri, ki živi na deželi. Boji se, da se bodo letos zaradi vseh ukrepov, posamezniki s pomočjo pirotehnike še bolj izživljali.