Aktualno Zdravje & nega

Možnost obiska veterinarja na domu in spletni posvet z veterinarjem?

Veterinarska oskrba je pomemben del življenja vašega psa. Rutinski pregledi lahko preprečijo bolezni, zgodaj odkrite resne težave in ohranja zdravje vašega psa. 

Pot v veterinarsko ambulanto lahko povzroči veliko dodatnega stresa tako za vas kot za vašega psa, zato so v tujini veterinarski obiski na domu in spletni posvet vse bolj priljubljene alternative.

Veterinarski obisk na domu pomeni, da se izbrani veterinar pripelje na dom, da pregleda hišnega ljubljenčka in po potrebi predlaga nadaljnje preiskave oz. zdravljenje.

 

Spletni posvet pa poteka preko e-pošte, spletne kamere ali drugih spletnih klepetov, ki lahko pomagajo premostiti vrzel v veterinarski oskrbi z odgovori na vprašanja o rutinski oskrbi, triaži in zdravilih.

Prednosti obiska veterinarja na domu

Kot pravijo na portalu DogTime, je obisk veterinarja na domu dobra odločitev, če imate boječega ali nervoznega psa, ki je še posebej dovzeten za stres. Tak obisk psu omogoči, da ostane na znanem mestu, kar zmanjša tesnobo in stres.

Obiski na domu so v veliko pomoč tudi za osebe s posebnimi potrebami in tiste, ki zaradi drugih razlogov ne morejo voziti ali nimajo lastnega prevoza do veterinarske ambulante.

Še  posebej je storitev zaželena med lastniki mačk, ki sploh niso navajene zapuščati svojega doma – razen za obisk veterinarja.

Kaj pa v Sloveniji?

V tujini številne veterinarske klinike svoji ustaljeni praksi dodajajo možnosti obiskov na domu in spletne posvete. Zato nas je zanimalo, kako je s tem v Sloveniji. Nekateri (rdeki) vetenrinarji nudijo tudi obisk na domu.

Z Veterinarske zbornice Slovenije so nam sporočili, da ne zbirajo podatkov, katere veterinarske ambulante nudijo tovrstne storitve.

Dodali pa so še: »Stališče Veterinarske zbornice Slovenije je, da obisk in veterinarska obravnava pacientov (hišnih ljubljenčkov) na domu ne ustreza pričakovanim standardom sodobne veterine.«

error: Kopiranje teksta ni mogoče.