Aktualno Življenje s psom

Nasveti za organizacijo zabave, ki bo prijazna tudi do hišnih ljubljenčkov

Organizirate zabavo za prijatelje? Potem se zavedajte, da lahko obiskovalci in hrup vznemirijo vaše hišne ljubljenčke.

Naslednji nasveti bodo zmanjšali čustveni stres vašega ljubljenčka in zaščitili vaše goste pred morebitnimi poškodbami.

  • Vsi hišni ljubljenčki naj imajo dostop do udobnega, mirnega prostora v stanovanju, če se želijo umakniti. Poskrbite, da ima vaš pes ali maček sobo ali posteljo nekje stran od vrveža, kamor lahko odide kadar koli želi.
  • Vnaprej obvestite svoje goste, da imate hišne ljubljenčke ali če morda drugi gostje pripeljejo svoje hišne ljubljenčke v vašo hišo. Gostje z alergijami ali oslabljenim imunskim sistemom morajo biti pozorni zlasti na eksotične hišne ljubljenčke v vašem domu, da lahko sprejmejo vse potrebne varnostne ukrepe, da se zaščitijo.
  • Prošnje gostov, če lahko pripeljejo svoje hišne ljubljenčke in ne veste, kako se bodo hišni ljubljenčki razumeli, morate bodisi vljudno zavrniti ali poskrbite za privajanje hišnih ljubljenčkov drug na drugega, nadzorovanje njihove interakcije, spremljanje znakov napetosti in ukrepati, da preprečite poškodbe živali ali ljudi.
  • Hišni ljubljenčki, ki so nemirni ob obiskih, naj bodo v drugi sobi ali na blazini z najljubšo igračo.
  • Zavarujte eksotične hišne ljubljenčke stran od vrveža gostov.
  • Tudi če se vaši hišni ljubljenčki dobro počutijo v bližini gostov, jih pozorno opazujte, zlasti ko ljudje vstopajo v vaš dom ali ga zapuščajo. Medtem ko sprejemate lačne goste in zbirate plašče, lahko štirinožni družinski član pobegne skozi vrata in se izgubi. Tako psi kot mačke naj bodo mikročipirani oz naj imajo ovratnico z vašimi kontaktnimi podatki.
  • Ko nehate jesti, pospravite hrano z mize, pultov in servirnih površin in poskrbite, da ostanki ostanejo tam, kjer jih vaš ljubljenček ne more doseči.
  • Ovijalni papir je treba pospraviti, kjer jih hišni ljubljenčki ne morejo doseči, še posebej bleščeče trakove in drugo embalažo ali okrasne predmete, ki bi lahko vašega hišnega ljubljenčka zvabili v igro ali zaužitje.
  • Ko zapustite stanovanje oz. vas ni v bližini, odklopite lučke iz električnega omrežja, saj pse in mačke pogosto zamika, da bi žvečili električne kable.

 

Vir: AVMA

error: Kopiranje teksta ni mogoče.