Aktualno

Nenormalno: Psa v kitajskem živalskem vrtu so pobarvali, da bi izgledala kot pandi

foto: adobestock
Po spletu so zaokrožili posnetki iz živalskega vrta Taizhou v vzhodni provinci Jiangsu na Kitajskem, na katerem lahko vidimo dva »panda psa«. Čeprav sta to v resnici psa, prebarvana v pando – izdalo ju je mahanje z repom.

Uradniki živalskega vrta so za kitajske državne medije povedali, da gre za pasmo Chow Chow,  puhasto pasmo, ki izvira s severne Kitajske. Psa sta pobarvana v črno-belo, da bi izgledala kot pande, vendar so dodali, da so ju jasno oglaševali kot »panda pse« in s tem niso zavajali javnosti. Njihov predstavnik je dejal tudi, da je barvanje povsem običajno. Tako kot ljudje, si lahko tudi psi barvajo dlako.

 

Številne kritike živalskemu vrtu

Kljub temu je bil živalski vrt deležen ogromno kritik zaradi zavajanja obiskovalcev in slabega ravnanja s psi. Nekateri obiskovalci so bili še posebej zaskrbljeni, ker je koža te pasme izredno občutljiva in dovzetna za kožne bolezni.

To ni prvič, da so »panda psi« sprožili razpravo na družbenih omrežjih na Kitajskem. Leta 2019 se je podobno zgodilo v pasji kavarni v jugozahodni provinci Sichuan, kjer so pse iste pasme prav tako pobarvali, da bi izgledali kot pande. Leta 2020 je bila v isti provinci v videoposnetku posneta ženska sprehajalka »panda psa«. Tudi drugi živalski vrtovi na Kitajskem so že bili obtoženi, da imajo ponarejene živali, pogosto pse, ki so jih poskušali predstaviti kot volkove ali afriške mačke.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.