Aktualno

Ostala je brez doma in zapustila psičko s sporočilom, ki naježi kožo

“Prosim, ohrani moje ime – Lilo. Prosim, imej me rad,” je napisala na sporočilo, ko je bila primorana zapustiti svojega psa. “Moja mamica me ne more obrdžati. Ostala je sama, z 2 otrokoma, brez doma. Trudila se je, a ne more dobiti pomoči.” Zavetišče ju je ponovno združilo.

Lilo, 4-letna mešanka je ostala sama. Našli so jo, kako tava po ulicah ameriškega Tennesseja. Nosila je le ovratnico, zanjo pa zataknjen listič z zgornjim sporočilom.

Lilo so odpeljali v lokalno zavetišče, kjer je bila sprva zelo prestrašena. V zavetišču pa so vsi jokali, ko so prebrali sporočilo. Odločili so se, da ju bodo pomagali ponovno združiti.

Na družabnih omrežjih so delili sporočilo: “Mamica od Lilo, tu smo zate!” Dodali so, da jim je hudo, da jo je morala zapustiti, da razumejo, da ji je moralo biti to zelo težko. Jo potolažili, da je na varnem, da bodo dobro skrbeli zanjo in jo imeli radi ter da ji bodo našli čudovit nov dom.  “A, če to berete, upamo, da pridete ponjo. Pomagali vam bomo po najboljših močeh”

Že po enem dnevu je prišla. Trenutno je skupaj z majhnima otrokoma nastanjena nekje, kjer ne sme imeti živali, a zavetišče skupaj s socialnimi službami dela na tem, da jih čim prej preselijo. Tačas bo Lilo v oskrbi zavetišča.

Žal pa je trenutna realnost po svetu, tudi v ZDA, takšna, da si čedalje več ljudi ne more več privoščiti hišnih ljubljenčkov – in le v konkretnem zavetišču so imeliv lanskem letu 5000 sprejemov psov s podobnim finančnim ozadjem.

Nedolgo nazaj je tudi do nas prišla zgodba o starejšem paru iz Anglije, ki sta zaradi dolgov ubila svojega psa in nato sodila še sebi.

“Sočutje in prijaznmost, to potrebujejo tako živali kot ljudje v teh časih,” so še komentirali v omenjenem zavetišču.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.