Aktualno

Pes je brezglavo zbežal pred ognjemetom – zbil ga je avto

Foto: stock.adobe.com

Bliža se čas, ko bomo vse pogosteje priča uporabi raznih pirotehničnih sredstev, pri čemer velja ponovno opozoriti, da so predvsem živali zaradi tega v ogromnem stresu.

Tovrsten stres je nedavno v ZDA, kjer s pirotehniko praznujejo več praznikov, doživel tudi dveletni mešanec Sol. Zaradi ognjemeta v bližini njihove hiše se je namreč ustrašil, se izvil iz ovratnice in zbežal. Skrbnica Fiona ga je skušala zadržati, vendar zaman. Sol je stekel naravnost na cesto, ko je mimo pripeljal avto.

Fiona je še upala, da mu je uspelo zbežati, vendar je kasneje izvedela, da so psa našli povoženega na cesti. Pokopala ga je na njegovem najljubšem mestu na vrtu.

Pozivajo k strožji ureditvi uporabe pirotehničnih sredstev

Sedaj se Fiona bori za strožje ukrepe na področju pirotehnike. Pravi, da je danes velika težava, da ognjemet organizira že praktično vsaka hiša. Nikoli ne veš, kdaj se bo zgodilo, zato tudi psa ne moreš primerno temu zaščititi. Čeprav mnoge države že uvajajo strožje ukrepe, mnoge organizacije za dobrobit živalim pozivajo k še strožji ureditvi. Žrtve ognjemetov niso samo psi, ampak tudi druge domače in divje živali.

error: Kopiranje teksta ni mogoče.