Aktualno Iščejo dom

Piksi ponovno išče dom

Leto dni star bull mešanček Piksi ponovno išče svoj za vedno dom. V prvem se ni izšlo in so ga vrnili. Pravemu sopotniku bo pomenil čudovitega prijatelja.

Ker tudi v tem času ogromno kužkov išče svoj za vedno dom, sem se tokrat obrnila na društvo za zaščito živali Lajka, ki so mi posredovali nekaj njihovih varovancev, ki so težje posvojljivi in zato še posebno iščejo človeka, ki bi jim namenil košček svojega srca in topel kavč.

Eden takšnih »posebnežev« je tudi Piksi, leto dni star bull mešanček. Ker je Piksi gluh, zahteva posvojitelja, ki mu bo nudil veliko časa in si bo vzel čas, da se nauči tudi znakovnega jezika in tako pomaga do boljšega razumevanja svojega dvonožnega vodnika.

Piksi je pes srednje rasti (cca 20 kg) in že drugič išče svoj večen dom. Pri prejšnjih posvojiteljih se žal ni izšlo in so ga vrnili.

V društvu Lajka so zapisali: »Piksi je pes, ki ni primeren za vsakega skrbnika. Ko pa se bo pojavil »tapravi”, bo pa dobil enega krasnega pasjega prijatelja. Iščemo pa človeka, ki se bo z njim sporazumeval v znakovnem jeziku in mu hkrati znal postaviti meje, kajti Piksi karakterno ni kar tako – zelo dobro zna uveljavljati svojo voljo, če se mu dovoli. Za Piksija bi bilo zelo dobrobitno, če bi imel tudi pasjo družbo, s tem da bi moral biti pasji prijatelj stabilen.«

Piksi je poln energije in izredno učljiv, zato potrebuje nekoga, ki bo z njim pripravljen delati, mu nuditi daljše sprehode v naravi kot tudi mentalno zaposlitev.

Pri Lajki pravijo še ”Ko Piksi človeka “posvoji”, ga obožuje in postane njegova zvesta senca.Takole pa v prelepem sončnem dnevu s Karmen uživata na potepu.”

Piksi je tudi cepljen, čipiran in kastriran.

Za več informacij se obrnite na:

LAJKA, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski

Cesta v Mestni log 33
1000 Ljubljana

GSM: 041 446 085

error: Kopiranje teksta ni mogoče.