Po izgubi sina mu čustveno podporo dajejo trije rotvajlerji

29. septembra, 2020
Ko je njegov 16-letni sin tragično utonil, je Micharl Biggles kupil Ramba, samčka pasme rotvajler. Tako ga je prevzel, da se zelo kmalu vrnil še po enega samčka.

Bil je iz istega legla, ime mu je bilo Retro. Čez šest mesecev pa sta se Biggles in njegova partnerka Mariama Myers razveselila še tretjega malega rotvajlerja – Rottie-ja.

»Moji trije psi so mi pomagali, da sem se soočil z izgubo sina in mi dajejo neizmerno čustveno podporo« je za akc.org povedal Biggles, vojni veteran, ki je med služenjem doživel hudo poškodbo možganov in hrbta.

S psi se je pričel Michael aktivno ukvarjati in ko jih je tako treniral pred nekim nakupovalnim središčem, je k njemu pristopil trener iz neprofitne organizacije A Veteran’s Objective, ki se ukvarja s šolanjem psov. Vprašal ga je, ali ga zanima šolanje psov v smeri terapevtskih psov, da bi mu torej pomagali pri nalogah, ki jih sam zaradi poškodb težje zmore ter da bi morda pomagali tudi drugim.

Michael se je odločil za šolanje in od tedaj s svojimi psi dvakrat na mesec obiskujejo Los Angeles Air Force Base (bazo letalskih sil) v Kaliforniji. Ko preživljajo čas z upokojenimi in ostarelimi veterani, Biggles spoznava, česa vse so psi sposobni.

”Ko ljudje vidijo Ramba, Retra in Rascala, se preprosto odprejo ter prično pripovedovati zgodbe o njihovih že umrlih psih ali pa o vojaških psih, s katerimi so delali,” pravi Michael.

Doda še, da mu veliko veteranov, ki jim življenje ni prizanašalo, pove, kako lepo so mu njegovi trije psi psi polepšali dan: ”Četudi nekdo nima najboljšega dne – ko vidi te tri masivne pse, ki so v resnici tako nežni in čuječi, se mu energija neverjetno dvigne in to je čudovito opazovati.”