Profesionalne fotografije vašega psa v naravi ali studiu

26. oktobra, 2020

Vsi radi fotografiramo svoje kužke, a nemalokrat je to zelo težko.  „Ključno je ujeti trenutek, ki kar najbolje prikaže karakter vašega kužka. To je lahko npr. njegov najljubši prostor ali kraj, najljubša igračka ali med igro. Na ta način se ne trudimo s tehničnimi lastnostmi in ostalimi znanji profesionalne fotografije. Fotografije nam največ pomenijo takrat, ko ob pogledu nanje obudimo spomin, zgodbo,  občutke …“ postrežejo  z nasvetom profesionalci iz ekipe  ArhPhotoTeam , ki so specializirani za fotografiranje hišnih ljubljenčkov.

 

ArhPhotoTeam ponuja profesionalno fotografiranje psov, tako v studiu kot tudi v naravi. „Svojim strankam ustvarimo prisrčne, unikatne in kvalitetne fotografije pasjih ljubljenčkov. Vsak kuža ima svojo zgodbo, zato se trudimo, da ga prikažemo sproščenega in v svojem elementu… Pri čemer upoštevamo vse želje, ideje in predloge lastnikov,“ razložijo. 

Fotografiranje priporočajo vsem, ki si želijo ovekovečiti najljubše trenutke s svojim pasjim prijateljem. 

 

Brez skrbi – poskrbljeno je za varnost in sproščeno okolje

Vse, ki se zanimajo za profesionalno fotografiranje svojega kužka, pa jih morda skrbi, kako se bi to odvijalo v praksi, če je njihov kosmatinec malo bolj igriv ali ne najbolj poslušen, ko je v družbi, ekipa ArhPhotoTeam vabi, da se brez strahu odločijo za fotografiranje, saj imajo izkušnje z delom s psi, fotografirali so že številne pasme in različne karakterje psov in so vedno dosegli, da so fotografije navdušile lastnike in presegle njihova pričakovanja. Fotografiranje vedno prilagodijo, tako da ni stresno ne za psa ne za lastnika – temveč, kot poudarajo, varno in znotraj posameznikovih omejitev.

 

Prvi, štorasti korakci … 

Pogosto fotografirajo pasje mladičke ali kar cela legla, saj kužki izredno hitro zrastejo… „Ni ga boljšega, kot da imamo kakovostne fotografije svojega psa, ko je bil še majhen – in sedaj, ko je že velik in postaven. Tisti prvi, štorasti korakci za vedno ostanejo na fotografijah, ki se jim še velikokrat nasmejimo,“ povedo v ArhPhotoTeam. Stranke se namreč ponavadi odločijo za fotografiranje mladička, nato pa čez nekaj časa ponovno pridejo, ko je že velik.

Fotografirajo pa tudi razstave in pasja tekmovanja (Agility), kjer ujamejo pse in lastnike med njihovo najljubšo skupno aktivnostjo.

Ko se pes in lastnik najbolje počutita, nastanejo najlepše fotografije

Pri fotografiranju živali je, kot povedo, vsekakor največji izziv, da jih motivirajo in pridobijo njihovo pozornost. „To predvsem velja za primere, ko želimo prav določeno postavitev in kompozicijo, npr. izvedba trikca, postavitev na določeno mesto v naravi, lovljenje žogice ali priboljška. Včasih pa nastanejo najbolj simpatične fotografije prav takrat, ko je kuža sproščen in sploh ne ve, da ga fotografiramo,“ pojasnijo in dodajo, da je vsak pes unikaten, izziv je v kratkem času spoznati psa in prilagoditi celotno fotografiranje, da se pes in lastnik kar najbolje počutita – kar vedno vodi v sproščene in všečne fotografije.

 

Pasji model: Glavo malo dol, pogled v desno, levo taco naprej?

„Ne boste verjeli, tudi to se nam je že zgodilo: gospa je pripeljala v studio na fotografiranje kar tri pse, ki so poznali prav vse ukaze in trikce. Med fotografiranjem so se celo premikali levo, desno, naprej in nazaj – vse po njenih željah,“ opišejo primer pasjih modelov, a dodajo, da je to zelo redko in seveda ni pogoj za odlične fotografije, je pa vodilo v zelo zanimive fotografije.

 

Aron je kar sam pokazal, kako naj ga fotografirajo

Pri fotografiranju kužkov se velikokrat zgodi kaj zanimivega. „Najbolj mi je v spominu ostalo fotografiranje rodezijskega grebenarja Arona. V studiu imamo namreč po meri narejeno mizo, ki nam omogoča, da je pes nekoliko dvignjen od tal in so tako fotografije narejene v višini njegovih oči ali pa celo nižje. Aron je vsakič, ko za trenutek nismo bili pozorni, stopil do roba mize in se trudil pogledati pod njo, kot da bi mu spodaj nekaj skrivali,“ pripovedujejo zgodbo, ki jim je ostala posebej v spominu.

Takrat se jim je porodila zamisel. Hitro so prestavili luči in prilagodili studijsko osvetljavo. Fotograf se je ulegel pod mizo in fotoaparat usmeril proti stropu, v upanju, da uspe narediti malo drugačno in kreativno fotografijo. Aron je seveda zvedavo obrnil glavo proti tlom, da bi videl, kaj se dogaja.

V tistem trenutku je nastala zgornja fotografija, ki je še danes najljubša fotografija Aronovega lastnika.