Aktualno Mačji svet

Projekt SVOBODA: pomoč mačkam, žrtvam družinskega nasilja

Foto: adobestock

Zavod Mačja hiša je predstavila nov projekt, PROJEKT SVOBODA – pomagamo mačkam, žrtvam družinskega nasilja.

Projekt SVOBODA je namenjen živalim, katerih skrbniki zaradi nasilja v družini potrebujejo pomoč v obliki namestitve njihove mačke/mačk za čas, ko zapustijo nasilne družinske razmere in potrebujejo določen čas, da se znajdejo v novih razmerah. Za čas, ko ne morejo skrbeti za svojo ljubljeno žival.

»Žival prevzamejo v svojo oskrbo nazaj takoj, ko si uredijo bivanjske in ostale razmere in lahko ponovno skrbijo za svojo muco/muce,« pojasnijo v Mačji hiši. Namestitev je v okviru projekta SVOBODA popolnoma brezplačna. Zavod Mačja hiša v celoti oskrbuje živali žrtev družinskega nasilja na lastne stroške, ter jim nudi kvalitetno oskrbo, tako hrano, veterinarsko oskrbo, ter skrbi za ostalo za dobrobit sprejetih živali.

Promocijsko sporočilo

Namestitev mačk poteka v domovih začasnih skrbnikov in je zaradi varnosti vseh vpletenih anonimna v obe smeri.

Projekt SVOBODA: Kako pomagati, kam se obrniti?

Če bi želeli pomagati z občasno namestitvijo mačke, ki potrebuje začasno pomoč zaradi družinskega nasilja, pišite na info@macjahisa.si.

Žrtve družinskega nasilja, ki iščejo svojo pot na SVOBODO, lahko kontaktirajo Mačjo hišo na info@macjahisa.si, telefon 040842090, lahko osebno na Kulturniški 35 v Celju. »Z nami lahko komunicirajo tudi preko Centra za socialno delo ali nevladnih organizacij, ki delujejo na tem področju,« povedo.

SOS TELEFON je namenjen vsem, ki potrebujejo pomoč, podporo, informacije o katerikoli vrsti in obliki nasilja, oblikah pomoči, vaših pravicah in dolžnostih institucij. Za vas so dosegljivi 24 ur na dan vse dni v letu.

080 11 55


Preberite tudi: Projekt NeVIDNI psi – psi, ki po več let čakajo v zavetiščih

Projekt NeVIDNI psi – psi, ki po več let čakajo v zavetiščih

error: Kopiranje teksta ni mogoče.