S peticijo osvobodili 36 beaglov, ki so bili mučeni z namenom testiranja pesticidov

21. marca, 2019
www.humanesociety.org
Testiranje na psih je še vedno precej pogosto. Tudi v Združenih državah Amerike, kjer je po podatkih Humane Society of the United States (HSUS) vsako leto za laboratorijsko testiranje uporabljenih 60.000 psov po 350 različnih ‘ustanovah’.

Od aprila 2018 do avgusta 2018 so v HSUS pod krinko preiskovali laboratorije Charles River Laboratories. Po koncu preiskave so prikazali video posnetek, ki nazorno prikazuje, za kakšno mučenje gre.

Opozarjamo vas, da gre za nazorne posnetke, ki niso primerni za mlajše ali bolj občutljive osebe.

V omenjeni preiskavi so bili udeleženci priča testom s pesticidi, ki so jih na 36 psih pasme beagle izvajali pri Dow’s Corteva Agriculture. Ti so se pred obtožbami ščitili z dejstvi, da upoštevajo vse zakonske regulacije ter da so jim bili testi naročeni. Progam testiranja naj bi se končal v juliju, toda to je (pre)daleč, kajti ti psi so trpljenju izpostavljeni prav vsak dan, med samim procesom testiranja jih veliko tudi pogine.

Zato je HSUS ob odkritju zahtevala, da 36 beaglov izpustijo in osvobodijo in v ta namen pričela zbirati podpise. Peticija je bila uspešna in 18. marca so iz omejenega podjetja sporočili, da so prenehali s testiranjem na živalih.

Ena majhna zmaga, upamo še na mnogo takih. Podpisniki peticij imamo moč!

vir: www.onegreenplanet.org